Multi dintre noi isi petrec foarte mult timp in bucatarie, in conditiile in care gatitul este o metoda excelenta de relaxare si o sursa de preparate sanatoase si gustoase. Pentru o eficienta cat mai mare, bucataria trebuie sa arate foarte bine si sa fie cat mai practica. Exista o multime de variante de bucatarii moderne, insa aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de mai multe aspecte:

  • cat de mult gatesti?
  • cat de spatioasa este incaperea?
  • cata lumina naturala ai in bucatarie?

In functie de raspunsul la aceste intrebari, poti alege intre bucatarii cu insula, cu bar si cu diverse forme ale mobilierului.

Idei de bucatarii moderne de care te poti bucura din plin

Pentru bucatariile mari

In cazul bucatariilor mari, cele mai populare sunt solutiile cu insula. Acestea ofera suficient spatiu pentru desfasurare si pentru depozitarea tuturor instrumentelor de care ai nevoie. Mobilierul pentru aceste bucatarii poate sa fie facut la comanda si pentru a fi cat mai modern trebuie sa aiba linii clare, culori neutre si o amenajare cat se poate de atractiva.

Pentru bucatariile mici

Daca spatiul nu este suficient, pentru a obtine o bucatarie moderna si interesanta se poate opta pentru solutia open space. Aceasta varianta ofera o comunicare foarte buna cu restul casei si asigura o atmosfera primitoare si atractiva. Efectul vizual oferit poate fi impresionant daca se aleg culorile corecte.

La ce trebuie sa acorzi atentie in momentul in care iti mobilezi bucataria?

  • La materialul din care este construit mobilierul. Poti opta pentru lemn sau pentru alte materiale, precum PAL-ul. Daca mergi pe ideea lemnului, este bine sa alegi o solutie la comanda care sa se muleze perfect pe necesitatile tale.
  • La forma bucatariei. In general, la bucatariile de aparament se preteaza foarte bine mobilierul in forma de L, deoarece spatiul este destul de ingust iar o solutie insulara este imposibila.
  • La combinatiile de culori. Confortul psihic este extrem de important in orice incapere, bucataria nefacand nicio exceptie. Poti alege sa ai un perete in culori calde si restul peretilor albi sau poti miza pe nuante de gri, maro si crem ori pe o bucatarie verde.

Oricare ar fi modul de amenajare al bucatariei, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca bucataria este un loc practic, asadar, acest aspect trebuie sa fie primordial in deciziile tale de amenajare.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...