Bucataria este una dintre cele mai importante incaperi in casa si daca este amenajata corect, aceasta poate sa devina, pe langa spatiul in care se prepara mancarea, un adevarat spatiu de relaxare. Amenajarea bucatariei poate sa puna destul probleme insa, in conditiile in care exista o multime de variante de mobilier, foarte multe tipuri de electrocasnice si idei nelimitate. Totusi, daca se respecta niste reguli, totul poate deveni simplu iar bucataria se poate transforma in spatiul care te magnetizeaza de fiecare ata cand esti acasa.

Principalele reguli de care trebuie sa tii cont in amenajarea bucatariei

Regula triunghiului

Indiferent de marimea acestui spatiu, prima regula ce trebuie sa se respecte este cea a triunghiului. Aceasta este o regula practica, prin care ai acces la cele mai importante elemente:

  • aragazul
  • frigiderul
  • chiuveta

Regula triunghiului a fost gandita de cercetatorii de la Universitatea Illinois si impune anumite date, cum ar fi faptul ca distanta intre aceste 3 piese nu trebuie sa fie mai mica de 1.2 metri, dar nici mai mare de 2.7 metri.

Blatul de lucru

O alta regula importanta este cea a blatului de bucatarie, care trebuie sa fie situat intre aragaz si chiuveta si sa fie suficient de mare pentru orice tip de activitate culinara. Astfel, lungimea lui trebuie sa fie mai mare de 30 de centimetri, insa nu trebuie sa depaseasca 2.4 metri. Blatul de bucatarie trebuie sa fie termorezistent, sa reziste cu brio la apa si sa faca fata cu brio solicitarilor fizice.

Exista o multime de variante de blaturi interesante, din gresie sau diverse alte materiale lucioase pentru care se poate opta.

Spatiul de depozitare

Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de spatiul de depozitare. Acesta trebuie sa fie cat mai mare si trebuie sa aiba cat mai multe coompartimente. Bucataria este locul in care se afla cele mai multe accesorii destinate prepararii si servirii mancarurilor, asadar, pentru a le avea mereu la indemana trebuie sa ai un spatiu cat mai bine compartimentat.

Designul bucatariei

Cromatica si decorul pot fi alese in functie de preferinte, insa este bine sa nu se exagereze cu culorile. In principiu, trebuie sa se foloseasca maxim 3 culori si sa se mizeze pe nuante deschise daca bucataria este mica si pe nuante foarte puternice daca este incapatoare.

Albul este prima optiune atunci cand vine vorba despre bucatariile moderne, insa exista o multime de alte culori care pot sa ofere un spatiu minimalist si interesant. Un mic secret pe care il poate lua oricine in considerare este cel al bucatariilor lucioase.

Suprafetele lucrioase, cu aspect de oglinda, dau impresia unui spatiu mai incapator si in acelasi timp dau impresia unui spatiu curat.

DISTRIBUIȚI
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...