Ideea unei scafe din rigips poate sa incante foarte multi oameni care doresc sa imbogateasca estetica locuintei in care isi petrec cel mai mult timp al vietii. Avantajele pe care le ofera o astfel de dotare sunt majore:

  • Este foarte flexibila din punct de vedere al formei. Poate sa fie prelucrata in orice forma si in orice marime, fiind ideala atat pentru tavan, cat si pentru perete;
  • Ofera o izolare fonica si termica foarte buna, daca se doreste imbunatatirea acestor aspecte;
  • Se monteaza destul de usor, nefiind nevoie de forta de munca si de mult timp pentru asta.
  • Este o solutie ieftina si eficienta.
  • Rezistenta placilor din rigips este foarte mare in timp, atata vreme cat nu sunt supuse unui impact puternic, din punct de vedere fizic.

Efectul estetic este incredibil de intereant daca scafa se monteaza bine

De cele mai multe ori, rolul unei scafe din rigips este pur estetic, in conditiile in care nu acopera tot tavanul sau tot peretele. Efectul estetic poate sa fie unul de imbogatire pe mai multe planuri a incaperii si de lumina. Montarea unor LED-uri in spatele placilor de rigips este aproape obligatorie si asigura un efect foarte interesant.

Scafe de rigips in living. O scafa mare, cu multe lumini, isi poate gasi locul inclusiv in living. Aceasta poate sa fie simpla si sa aiba forma rotunda sau dreptunghiulara, sau poate sa fie dubla, cu mai multe elemente de rigips montate una peste alta.

Scafe de rigips in dormitor. In dormitor, scafa de rigips poate sa fie pusa deasupra patului si poate sa fie colorata intr-o culoare ce contrasteaza restul incaperii. De asemea, poate sa aiba lumini care sa joace inclusiv un rol functional in serile in care iti doresti sa citesti, spre exeplu.

Scafe de rigips in bucatarie. Luminile necesare deasupra aragazului si deasupra mesei de lucru, pot fi obtinute cu ajutorul unei scafe. Rezultatul este impresionant.

Reguli esentiale la montarea unor astfel de elemente

Este foarte important sa nu se exagereze si sa nu se aglomereze foarte mult incaperea cu scafe. Spre exeplu,este bine sa se pastreze un singur element de acest fel si sa nu se opteze pentru mai mult de o culoare. Pentru a se pastra simplitatea, in ciuda elementelor de volum pe care le genereaza scafele, se poate miza tot timpul pe alb sau pe o culoare identica cu cea a peretilor.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...