Hidroizolatia bailor

A face hidroizolatie in baie a devenit obligatoriu si doar cine cu inconstienta crede ca hidroizolatia nu inseamna mare lucru nu mai face aceasta operatiune inainte de a placa gresie si faianta. In acest articol vom vedea importanta hidrizolatiei, cum se aplica corect hidroizolatie in baie si pretul pentru o galeata de hidroizolatie respectiv pentru intreaga manopera.
Importanta hidrizolatiei intr-o baie. Fie ca este vorba de o baie mica sau mare avem acelasi tip de probleme: umezeala, scurgeri de apa accidentale etc.

Dupa cum stiti gresia si faianta sunt impermeabile si prin ele ar trebui sa nu treaca apa pentru a se infiltra in sapa si pereti. Dar apa nu se infiltreaza prin placi ci printre rosturile chituite ale gresiei si faiantei. Oricat de bine ar fi chituita o baie, cu orice tip de chit de rosturi, tot se va infiltra apa printre rosturile faiantei si gresiei. Si nu trebuie sa se infiltraze multa pentru a se forma ciuperci, mucegai si pentru a fi acaparata baia de mirosuri neplacute.
Pe langa aceste aspecte mai este si cel de bun simt si de respect pentru vecini, daca baia se afla intr-un apartament la bloc. In caz de inundatie in baie chiar doriti ca si vecinul de jos sa sufere neglijenta sau necazul dvs ? Nu ar fi corect sa doriti asta. De aceea hidroizolatia in baie este obligatorie si esentiala pentru a scapa de problemele enumerate mai sus.
Cum se aplica hidroizolatia in baie. Sunt mai multe tipuri de hidroizolatie si toate se aplica urmand aceeasi pasi. In acest articol veti putea urmari pasii aplicarii hidroizolatiei de la Ceresit CL 151. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula lata pentru a intinde stratul uniform, de cantitatea necesara de hidroizolatie si de un numar de metri liniari de membrana hidrizolanta care va veni lipita la imbinarea dintre pardoseala si pereti, pe toata lungimea.
Pasi aplicare hidroizolatie :
– Se curata bine suprafata, se degreseaza, deprafuieste si apoi se amorseaza cu amorsa puternica, in cazul de fata Ceresit CT 17.

cl 51 hidroizolatie ceresit
– Se fixeaza intre doua straturi de hidroizolatie membrana hidroizolanta pe colturi.
– Se aplica pe toata pardoseala si 15 cm in susul peretilor un strat de hidroizolatie.
– Dupa 3 ore se mai aplica un strat, in sens opus aplicarii primului.

membrana hidroizolanta lipire
Observatii! Este obligatoriu ca sifonul din pardoseala sa fie fixat la inaltimea corecat inainte de a se aplica hidroizolatia si este la fel de important ca sa se dea bine cu aceasta in jurul acestui sifon. Pentru a reduce consumul ar fi bine sa aveti turnata inainte o sapa autonivelanta. Aceasta nu are pori si va face o priza mai buna.
Cat costa sa aplicam hidroizolatie in baie. Daca ati inteles importanta hidroizolatiei in bai cu siguranta ca veti accepta si costurile manoperei si a materialelor necesare. Pretul este impartit in mai multe subpuncte :
– pret membrana hidroizolanta. Aceasta costa in jur de 5 lei metrul liniar
– Pret hidroizolatie. In functie de cati litri are galeata puteti cumpara hidroizolatie pentru bai la 20 lei litrul
– pret unelte si scule pentru aplicare. Aici nu se pune problema de costuri pentru ca mesterul va avea toate sculele necesare. In caz ca doriti ca personal sa faceti hidroizolarea baii va va costa cativa lei in plus pentru o pensula si un cutter.
– pret aplicare hidroizolatie in baie. De obicei pretul acestei manopere intra in pretul pentru placare gresie si faianta, deci nu se plateste separat. Asigurati-va insa ca mesterul chiar aplica hidroizolatia in baie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...