Chitul de rosturi este tusa finala pentru gresie sau pentru faianta. Alegerea chitului pentru rosturi este la fel de importanta ca si alegerea faiantei in sine. Efectul estetic global al faiantei provine de la efectul provocat de combinatiile de culori dintre chitul de rosturi si marimea placilor de faianta, dar si de culoarea si latimea rosturilor. Deci chitul de rosturi pentru faianta din baie se alege in functie de incapere, de efectul dorit- rustic, contemporan sau design si bineinteles si in functie de marimea si de culoarea acesteia.

Atunci cand alegem chitul de rosturi pentru faianta din baie trebuie sa tii cont in special de 3 aspecte:

  • latimea rosturilor.
  • culoarea rosturilor.
  • materialul pentru rosturi.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca baia este un loc mai umed si nu trebuie sa alegeti un chit normal pentru rosturi, ci unul pentru incaperi mai umede. Atentie si la pret. Un chit pentru rosturi ieftin nu va fi calitativ.

chit gresie maro baie

Latimea rosturilor tine in primul rand de gusturi. Tendintele actuale insa propun un chit pentru rosturi cat mai discret cu putinta deci nu foarte lat. Suprafata totala a faiantei pentru baie trebuie sa fie cat mai omogena cu putinta.

alegere chit baie maro alb

Dar pentru a pune cat mai bine in valoare faianta din baie trebuie sa mizati si pe o latime de rosturi cat mai potrivita. Trebuie sa tineti cont in primul rand de marimea si de natura placilor de faianta. Chitul pentru rosturi aplicat cat mai lat este potrivit pentru o baie rustica. O baie contemporana are nevoie de un chit pentru rosturi cat mai fin.

baie faianta mica

In ceea ce priveste culoarea chitului pentru rosturi, aceasta trebuie sa fie cat mai aproape de cea a faiantei. Tonul pe ton functioneaza foarte bine. Dar pentru baie cele mai potrivite sunt rosturile pentru baie in nuante inchise, deoarece nu se murdaresc atat de usor. Cele mai folosite sunt negrul, maroul inchis sau griul. Un chit pentru rosturi in aceleasi nuante ca si faianta va ameliora efectul de continuitate din baie si va pune foarte bine in valoare faianta.

Materialul folosit pentru rosturi este un material simplu, un ciment. Este economic si usor de folosit.

baie cada

Nu uitati ca pentru faianta din baie chitul pentru rosturi are atat un rol estetic cat si un rol tehnic. Este cel care asigura etansietatea si stabilitatea faiantei.

chit baie de lux

Chitul pentru rosturi nu este deci un accesoriu lipsit de importanta, ci unul care are o importanta majora in baie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...