Da, si aceasta este o problema delicata cand amenajam baia. Unii dintre dumneavoastra, pentru a nu mai avea batai de cap, renunta de tot la distantieri. E si aceasta o solutie dar nu cea mai buna. Despre marimea ideala a distantierilor dar si despre a ii folosi sau nu vom vedea in acest articol.

Si daca nu folosim distantieri, ce este rau in asta! Nu este un lucru rau, oricum va trebui sa chituiti gresia si faianta si tot vor fi vizibile rosturile doar ca vor fi mai mici. Noi va recomandam sa va ganditi doar la faptul ca nicio placa de gresie sau faianta nu este perfecta indiferent ca este calitatea intai sau ca este rectificata. Iar unul din rolurile distantierilor este acela de a ascunde acest aspect.

distantieri faianta granit

Un alt aspect demn de luat in considerare este si acela ca placile de faianta trebuie sa nu atiga una de cealalta pentru ca peretii se pot deplasa, misca sau pot vibra. Un strat de chit de rosturi va fi ca un atenuator de socuri si placile nu vor sari de pe perete. Mai exista si riscul ca chitul de rosturi sa nu faca prindere bine intre faianta tocmai din cauza grosimii mici aproape inexistenta.

alegere distantieri

Ce distantieri sa alegem pentru gresia din baie ? Dar pentru faianta ?

Ideal ar fi sa folosim aceeasi grosime atat la pardoseala din gresie cat si la peretii din faianta. Putem alege intre distantieri de 1 mm, 1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm, 3 mm si marimile continua pana la 10 mm. Cele mai folosite si in voga grosimi de distantieri pentru baie sunt cele de 1, 5 si 2 mm. La placile mici pot fi folositi chiar si distantieri mai mari de 2 mm.

distantieri faianta tip mozaic

Asadar daca ati decis intr-un final ce tip de distantieri sa alegeti nu mai ramane decat sa va decideti asupra a ce chit de rosturi sa folositi.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...