Baile amenajate in stil retro se reintorc in forta in casele noastre. Stilul retro este un stil foarte practic pentru casa dumneavoastra cu unele elemente vechi care nu va vor priva insa de confortul si de look-ul unei cazi cu picioare de exemplu. Este o tendinta care se poate adopta cu ochii inchisi. Baile retro pot sa fie si luxoase si elegante si pot veni cu un design unic pentru casa dumneavoastra.

O baie retro cu o cada cu picioare. Daca preferati cazile sub forma de insulita sau cele pe picioare, faianta retro, chiuvetele vechi sau marmura clasica, baia retro este cea de care aveti nevoie.

baie retro 2015

Baie retro cu marmura. Marmura este un adevarat clasic cand vine vorba despre baile retro. Albul si rozul sunt foarte potrivite pentru sol si pentru pereti. O alternativa mai abordabila ar fi sa alegeti faianta dreptunghiulara si un sol cu un model in sah. Gresia cu un model in cabochon se potriveste de minune cu o baie retro.

alb retro baie

Albul si negrul – un duo clasic si etern. Un model de baie retro monocrom este si el ideal. Baile moderne au un aspect mai retro cand sunt amenajate in alb si negru. Dungile negre pe alb vin cu un aer retro minunat pentru baie.

Oglinzile si accesoriile. Oglinda din baia retro trebuie sa fie mare si patrata sau dreptunghiulara. Oglinzile rotunde sunt si ele potrivite mai ales cele cu o rama metalica cu un aspect auriu sau argintiu.

O baie retro va arata minunat cu un sol din gresie dispusa in forma de tabla de sah si cu unele detalii retro aduse de accesorii sau de piesele de mobilier. Baia retro arata minunat si cu unele accente mai baroce.

Baile retro arata minunat si cu o acumulare de oglinzi mai mici acoperite cu alama sau cu lemn. Nu uita nici de mobilierul din lemn cerat cu un lemn in culori inchise sau cu un aspect de teck. Mai adauga si un taburet, un scaun sau o banca pentru a inlocui un suport pentru prosoape sau un cuier mai modern.

Baia retro arata insa minunat si alaturi de parchet. Un covor in centru va fi cu siguranta de mare efect. Un tapet cu flori retro este si el cea mai buna alegere.

Nu uitati ca detaliile sunt cele care fac diferenta. Obiectele sanitare din alama sau cele dintr-un material ultra performant dar sobru sunt cele mai potrivite. O perdea vintage sau un stor din bambus pot completa de minune ambianta.

Alte sfaturi pentru baile retro:

  • tonalitatile de pe pereti trebuie sa fie neutre- alb, bej sau gri.
  • solul din piatra este foarte potrivit.
  • faianta alba, clasica este si ea un must have.
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...