Turnare sapa in baie
Este important cum tratam pardoseala din baie pentru ca pe ea vom pasi o bucata buna de timp. Si nu vrem ca gresia sa se desprinda sau sa sune a gol, nu-i asa ?

Azi vom prezenta toate detaliile despre sapa din baie si cum trebuie sa fie facuta aceasta operatiune de turnare sapa in bai.
Pentru baile de bloc este necesara doar turnarea sapei autonivelante, iar pentru baile noi de la casele construite pe pamant trebuie turnata si o sapa clasica facuta din amestec de nisip, piatris si ciment.
Sa incepem cu ce este mai usor si anume cu sapa autonivelanta.

turnare sapa autonivelanta in baie

Iata cum se toarna aceasta:
– se curata vechea sapa bine de praf, grasimi si alte impuritati
– se amorseaza cu amorsa diluata jumi-juma cu apa folosind o bidinea

amorsa sapa baie
– se pregateste sapa folosind sculele necesare si indicatiile producatorului scrise pe sac
– se toarna sapa autonivelanta respectand tehnologia de turnare

(Cateva informatii pentru ca turnarea sapei autonivelante sa fie un succes. Asteptati ca amorsa sa se usuce complet. Amestecati cu un mixer cca 4 minute la o turatie medie intr-un vas mare, pentru a nu sari stropi. La cata apa recomanda producatorul pe sac mai adaugati 0,5 litri daca afara este foarte cald. In timp ce turnati sapa autonivelanta din galeata folositi o gletiera tip pieptene pentru a uniformiza intinderea sapei. Turnati totul cat mai repede pentru ca sapa sa se intinda uniform. Cu ajutorul trafaletului din plastic cu tepi( special pentru turnareasapei autonivelante) se intinde sapa si se elimima gaurelele lasate de iesirea aerului din sapa veche. Curatati bine toate sculele folosite dupa ce terminati treaba.)

Turnarea de sapa clasica in baie
Aici o sa aveti mai mult de muncit. Inainte de a incepe trebuie sa aveti deja facuta instalatia sanitara, de canalizare si de alimentare cu apa. Pamantul(sau suprafata suport) trebuie sa fie foarte bine tasat inainte de a incepe urmatoarele:

In functie de suprafata se presara o roaba sau doua de nisip, uniform.
Se taie o folie care se aseaza peste patul de nisip. Unde sunt tevi sau alte obstacole se decupeaza folia. De asemenea se tine cont si de pozitionarea sifonului din pardoseala.
Se presara o roaba de nisip amestecat cu pietris.
Se fac stalpisorii de ghidaj pentru sapa. Sapa se va turna la drept, nu se va lasa panta din fese.
Dupa 4 ore se toarna intre stalpisorii de ghidaj mortar si se niveleaza cu un dreptar.

sapa in baie de nisip

(Cateva observatii pentru ca turnarea sapei de nisip sa fie facuta corect si sa nu apara greseli. Fesele sau stalpisorii se fac cu mare atentie pentru ca sa nu intre apoi multa sapa autonivelanta. Concentratia de ciment trebuie sa fie cea normala, nu faceti economie dar nici excese. Grosimea sapei trebuie sa fie mai mare de 5 cm. Optional, dar recomandat, se poate turna sapa in baie peste polistiren extrudat. In acest caz trebuie sa inglobam si plasa sudata in compozitia sapei.)

Cam asa se toarna sapa. Urmeaza celelalte etape, aplicarea hidroizolatiei in baie, placarea gresiei, chituirea cu chit de rosturi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...