Romanii sunt cei care au perfectionat conceptul de baie si care au fost printre primii care au realizat cele mai elaborate bai. De exemplu, baile imparatului Caracalla se intindeau pe aproximativ 28 de hectare. Planurile dumneavoastra de amenajare nu trebuie sa fie atat de elaborate cu siguranta, dar decorarea unei bai in stil roman se poate realiza foarte bine si in baia dumnevoastra.

Etajele unei bai romane erau in mod traditional realizate din piatra sau din tigla. Baia dumneavoastra moderna poate sa aiba o podea din marmura sau dintr-un substitut de piatra, poate sa aiba faianta si gresie din ceramica sau chiar si un mozaic minuscul din poatra sau din ceramica. Un covor cu motive tot romane va reusi sa incalzeasca de minune atmosfera.

poza bai romane

O baie romana era sculptata in mod traditional sau acoperita cu mozaic. Daca spatiul sau instalatia nu va permite sa optati pentru o cada romana, puteti apela la solutia urmatoare – sa folositi in jurul dusului sau in jurul cazii actuale bucati minuscule de marmura sau de mozaic.

Chiuveta si dulapurile din baia dumneavoastra pot sa imite si ele ideile de conceptie ale unei bai romane cu o chiuveta ca si un bol care sa se afle asezata pe dulap, direct pe blat. Robinetele care sunt fixate pe perete exact deasupra chiuvetei pot sa imite si ele foarte bine o baie in stil roman.

Culorile si texturile. Culorile pentru o baie in stil roman pot sa fie pamantii, cu unele tonuri calde de ivoire, de masliniu, ca de rugina, cu texturi zgrunturoase. Aceasta paleta de culori reflecta arhitectura caselor de la tara sau al vilelor romane. O alta paleta de culori implica contrastele de culori dintre albul clasic si negru sau dintre rosu si auriu. O paleta de culori care reflecta cel mai bine casele bogatilor din Imperiul Roman. Suprafetele din aceste case sunt netede si sunt din marmura, din faianta de sticla si au cele mai frumoase accente aurii.

baie stil roman

Tuse suplimentare pentru cea mai frumoasa baie. Pentru cea mai frumoasa baie de inspiratie romana dar care sa aiba si amprenta dumneavoastra, putei veni in plus cu unele tuse suplimentare. Multe case romane au decoratiuni murale interesante – fantani murale, medalii sau mozaic, dar si picturi murale. Daca baia va permite puteti sa apelati chiar si la un scaun roman.

 

Asadar iata cateva idei cu ajutorul carora baia dumneavoastra va arata ca un adevarat palat al relaxarii, in care va va face placere sa va relaxati. Alte idei in alte articole de pe site.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...