Daca aveti in plan sa renovati baia si daca aveti planuri mari atunci cand vine vorba despre amenajarea baii, trebuie sa stiti inainte de toate ca exista unele moduri in care puteti gresi amenajarea. Iata care sunt greselile ce trebuie sa fie evitate cu orice pret.

 Modul numarul 1optati pentru orice tip de material pentru podea. In baie nu puteti pune orice pe podea. Pentru podea, dar si pentru pereti aveti nevoie de un material adaptat pentru incaperile unde exista umezeala. Mochetele si parchetul nu sunt deci recomandate numai daca au trecut printr-un tratament special. La fel si in cazul tapetului pentru pereti.

 Modul numarul 2va lasati tentat de preturile mai mici la gresie, faianta, obiecte de mobilier si sanitare. Bineinteles ca preturile mici ne atrag pe toti. Dar cu un anumit pret, in speta un pret foarte mic, ne putem amenaja baia visurilor ? Pentru ca obiectele sanitare precum cazile, chiuvetele sau toaleta se aleg o data la cativa ani, trebuie sa aveti mare grija atunci cand vine vorba despre calitatea lor. Facand compromisuri nu putem avea decat mari dezamagiri la finalul amenajarii baii.

Modul numarul 3nu folositi culorile. Culorile joaca un rol foarte important in amenajarea acestei incaperi. Daca va doriti o ambianta mai cosy trebuie sa va indreptati inspre nuantele mai naturale si mai calduroase cum ar fi cele de taupe, bej sau maro. Veti crea astfel o oaza dulce de relaxare.

baie gri alb

Modul numarul 4va ganditi ca baia trebuie sa fie doar practica, nu si estetica. Baia nu este doar o simpla incapere din casa. Este locul unde ne incepem si ne incheiem ziua. Trebuie deci sa fie un loc cat mai placut in care sa va relaxati de fiecare data.

Modul numarul 5nu apelati la lemn ca imagine de ansamblu . Daca folositi gresie sau faianta  moderna in baie, asta nu inseamna ca trebuie sa neglijati alte texturi de materiale. Ba din contra. Lemnul poate sa fie prezent in baie pe sol, sub forma de gresie tip parchet sau chiar parchet pentru baie, ba chiar si pe pereti, cu conditia sa folositi un lemn care rezista la umiditate sau o faianta care imita fidel lemnul natural. Mobilierul si accesoriile deco sunt si ele foarte potrivite. Baia va fi astfel instant mai calduroasa.
baie design sic

Modul numarul 6 aveti o singura sursa de lumina. Altadata baia era folosita doar pentru a va spala si o aplica in tavan era de ajuns. Dar acum este foarte important sa va rasfatati corpul. Aveti nevoie de un iluminat de baza, de oglinzi cu lumina integrata, de becuri LED colorate sau chiar de lumanari pentru a va simti cat mai bine in baie.

Astfel credem ca ati inteles ca amenajarea unei bai este un lucru care nu se improvizeaza. Ar mai fi greseli in amenajarea acesteia de expus dar acest lucru cat si alte informatii utile despre bai veti afla in alte articole de pe designbaie.ro.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...