Dupa ce sa te ghidezi cand amenajezi o baie mica. Spatiul limitat (si, implicit, mic) este cel mai mare dusman al oricarei persoane care, nu de mult timp, a devenit proprietara unui nou apartament. Cum la case baile mici sunt rareori existente, blocurile sunt cele care ridica o serie de probleme. In acest fel, se impune bine-cunoscuta intrebare privind mica baie pe care trebuie sa o amenajezi, respectiv – care este strategia pe care trebuie sa o folosesti pentru a incorpora o cabina de dus, un vas de wc si o chiuveta intr-un numar extrem de mic de metri patrati? Aceeasi intrebare ne-am pus-o si noi, de aceea am venit cu urmatoarele solutii:

Trucuri utile

Pentru a crea impresia unui spatiu mai mare si mai luminos, este de recomandat sa fie luate in calcul urmatoarele sfaturi si trucuri:

  • Gresia si faianta trebuie neaparat sa urmeze un curs luminos, cald, prin alegerea unor culori deschise, respectiv: alb, ivoire, crem sau pal;

  • O oglinda mare are scopul de a largi spatiul de care dispui, tocmai pentru a te asigura ca in felul acesta nu te vei limita doar la dimensiunile reduse pe care incaperea ti le impune;

  • Pentru un efect si mai de aploare, este indicat sa nu treci cu vederea peste corpurile de iluminat – acestea au scopul de a oferi baii tale lumina, iar lipsa acesteia va face incaperea sa fie mult mai mica decat este in realitate. Un mic truc il reprezinta montarea acestora pe suprafetele superioare, cum ar fi tavanul sau spatiul de deasupra oglinzii – si niciodata orientarea acestora pe podea, intrucat iti va ocupa foarte mult spatiu din putinul de care dispui.

  • Utilizarea rafturilor si etajerelor pentru depozitare te va ajuta sa castigi foarte mult spatiu in baia ta mica. Dat fiind faptul ca produsele cosmetice, cele de ingrijire si prosoapele, alaturi de multe alte lucruri care trebuie sa fie depozitate in baie nu mai au efectiv loc, cel mai bine este sa montezi etajere individuale in locurile superioare din incapere. In acest fel, utilizezi un spatiu pe care multe persoane prefera sa il lase liber, insa nu stiu cat de util si de important este pentru a depozita lucrurile specifice baii.

 baie mica maro

Tonuri mate

Una dintre cele mai mari probleme pe care le intampina orice persoana dupa dus, cu precadere intr-o baie mica, este lipsa aerisirii si condensul care apare rapid. Pentru a evita urmele de pe gresie si faianta, orienteza-te spre tonurile mate care te vor scapa de acest mic cosmar.

baie mica alba cu mobilier mahon

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...