La apartament sau la casa, baia este o incapere imperios necesara. Daca uneori camera de oaspeti este un bonus, baia nu primeste acest apelativ. Cu toate acestea, indiferent daca este mica sau mare, aceasta incapere trebuie sa fie utilizata in asa fel incat sa cuprinda totalitatea elementelor de reala necesitate. Insa, ce se intampla daca baia de care dispunem este extrem de mica? In cazul in care spatiul nu este cel mai bun prieten, ne putem baza pe cateva idei si sfaturi pentru a-l mari – cel putin vizual. Acestea fiind spuse, daca si tu esti curios sa descoperi cum sa amenajezi o baie foarte mica, ramai pe aproape!

Usa de intrare

In situatia in care ai nevoie de fiecare centimetru, poti beneficia de el pe baza usii de intrare – pe care o poti schimba cu una glisanta, astfel incat sa faci economie de spatiu. Cu toate acestea, inainte sa pleci in cautarea ei, ar fi o idee buna daca te-ai asigura ca langa usa exista o portiune unde aceasta usa glisanta s-ar putea potrivi perfect.

Culori ideale

Intrucat spatiul din baie este foarte mic, fiecare centimetru si detaliu conteaza. Altfel spus, este de asteptat ca si culorile utilizate sa nu fie intunecate, dat fiind faptul ca acestea au proprietatea de a limita foarte mult spatiul. Pentru a alege mai usor, ti-am pregatit cateva alternative:

  • Bej – este una dintre cele mai utilizate nuante, reusind sa deschida pe cat posibil spatiul si sa ofere dimensiuni mari din punct de vedere vizual;
  • Alb – poate mai pretentios, insa se imbina perfect cu orice stil si poate transforma propria ta baie intr-una chic.

Luciu sau mat

Intotdeauna cand te orientezi spre largirea spatiului din baia proprie, tine minte sa te ghidezi spre suprafetele si finisajele lucioase. Datorita proprietatilor acestora, este foarte usor sa se realizeze iluzia de spatiu si de suprafete ample, astfel incat rezultatul va fi intocmai cel asteptat. Cu toate acestea, ia in calcul faptul ca suprafetele lucioase implica mai mult efort in intretinerea acestora, cu precadere in cazul locurilor in baie unde apa poate ajunge extrem de usor – calcarul va fi vizibil din orice punct. Astfel, in situatia in care iti doresti ca si suprafetele in care apa ajunge usor sa fie ferite de neplaceri, tine minte sa le plachezi cu elemente mate – pe baza acestei strategii, cu siguranta nu vei da gres, iar baia ta (chiar si mica) va fi de mare efect!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...