Chiar daca spatiul din bucatarie nu este unul mare, asta nu inseamna ca nu il poti amenaja in asa fel incat sa fie cat mai eficient si cat mai atractiv. Din pacate, putini sunt romanii care se pot lauda cu bucatarii extrem de spatioase, in conditiile in care majoritatea locuiesc in apartamente si garsoniere de dimensiuni reduse. Din fericire, exista solutii de design care pot sa le ofere bucatariilor mici flexibilitatea de care au nevoie.

Daca vrei sa amenajezi o bucatarie mica asa cum trebuie, este bine sa tii cont de o serie de detalii:

  • O bucatarie moderna implica linii cat mai simple si minimaliste. Nu te focusa pe mobilier greoi, ci incearca sa gasesti solutii cat mai usoare si mai eficiente.
  • Organizarea vaselor este foarte importanta. Inainte de a comanda piese de mobilier pentru bucatarie, este bine sa triezi toate vasele pentru gatit si sa pastrezi in aceasta incapere doar acele elemente cu adevarat indispensabile. Fiecare gospodina are anumite cratite si oale preferate la care nu poate renunta, dar si o multime de vase pe care nu le foloseste niciodata. Acestea trebuie sa fie eliminate si depozitate intr-un alt loc ( beci, balcon, etc).
  • Mizeaza pe bucatarii compacte. Variantele in forma de L sunt foarte populare, la fel si cele pe colt, deoarece lasa spatiu suficient de desfasurare si permit depozitarea unor cantitati mari de ustensile. Daca ai bucatarii lungi si inguste,  poti sa incerci mobilierul montat cat mai aproape de suprafata vitrata si de usa. In felul acesta se poate echilibra vizual interiorul.
  • Coloristica bucatariei este si ea deosebit de importanta. Nuantele pentru pereti si pentru mobilier conteaza enorm pentru obtinerea unui spatiu cat mai deschis. Intr-o bucatarie mica sunt esentiale nuantele deschise, cum ar fi albul, bejul, cremul sau griul deschis. Daca iubesti culorile mult mai pline si mai vii, in afara de culori de mobila, poti incerca mici insertii de culoare pe pereti (verde, mov) sau chiar colorarea unuia dintre acestia. Un perete rosu, spre exemplu, poate adauga profunzime in incapere.

Cel mai important la amenajarea unei bucatarii mici este spatiul. Chiar daca este tentant sa cumperi piese de mobilier cat mai incapatoare, este bine sa te orientezi spre solutii inguste si eficiente. Eficienta este un cuvant care trebuie sa defineasca intreaga incapere. Din fericire, exista o multime de solutii si idei interesante pentru care poti opta, multe dintre ele cu adevarat atractive din toate punctele de vedere.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...