Fiecare om viseaza la propria locuinta, in vise conturandu-se, aeseori, si o gradina, un catel si vegetatie din plin. Din pacate, constructia unei case pe pamant poate sa fie destul de costisioare, insa exista si solutii mai accesibile, rapide si eficiente.

Una dintre aceste solutii este casa din containere maritime. Fie ca optezi pentru a-ti construi o astfel de casa din containere modulare fie ca iti doresti sa achizitionezi una la cheie, avantajele sunt majore si constau intr-o investitie mica, o rezistena sporia la cutremure si o izolare fonica si termica excelente.

Daca ai la dispozitie un teren, insa nu ai prea multi bani pentru a-ti construi o casa clasica, poti obtine rezultate impresionante prin intermediul containerelor maritime.

Avantaje

  • pret mic (vei vedea mai jos preturile)
  • se pot amplasa pe orice teren
  • se construiesc repede (1 luna)

Ce dimensiuni pot avea aceste case?

Pe piata vei gasi doua variante de containere maritime pe care le poti folosi la constructia caselor. Cele mici au o lungime de 6 metri si o inaltime de aproximativ 2.5 metri, iar cele mari au o lungime de aproximativ 12 metri si o inaltime de 2.9 metri. Latimea este la ambele variante de 2.438 metri. Practic, dintr-un conainer marei poti obtine o camera de aproximativ 30 de metri patrati iar dintr-unul mic poti obtine o camera de 14.76 metri patrati.

Partea buna este ca poti imbina containerele dupa bunul plac, obtinandu-se cu usurinta chiar si case cu doua etaje si cu suficient spatiu pentru desfasurare.

Cat costa o casa din containere?

Pretul unei asfel de case poate fi decis in functie de numarul de containere folosite si de finisaje. Pretul containerelor poate sa varieze si el destul de mult, incepand de la 1000 de euro fara TVA pentru un container mic si de la 2000 de euro fara TVA pentru unul mare.

La costul conainerului se adauga costurile de proiectare, de executie ( taiere si imbinare a produselor ) si de obinere a autorizatiilor. Indiferent de costuri, rezultatul va fi mult mai ieftin decat cel generat de casele clasice.

Exemple concrete de preturi finale pentru astfel case la cheie:

  • 30 mp utili: 12.000 euro
  • 60 mp utili: 24.000 euro

Se gasesc case din containere gata construite?

Daca vrei sa cumperi o casa gata construita, poti sa gasesti cateva modele de vanzare. In principiu, au aparut din ce in ce mai multi constructori care ofera aceasta varianta ca solutie alternativa si construiesc adevarate cartiere din aceste materiale. In Europa de Vest, aceste case sunt o solutie permanenta pentru foarte multi oameni care se bucura de toata flexibiliatea pe care o ofera. Chiar daca in Romania numarul caselor de acest fel este inca destul de mic, lucrurile vor sta cu totul si cu totul altfel in viitor.

Iata pe aceasta pagina o firma din Romania care construieste astfel de case.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...