Bucataria este un spatiu extrem de important pentru foarte multi oameni, deoarece poate sa genereze momente de relaxare si poate sa ajute la constructia unor adevarate delicii culinare. Daca esti un pasionat al preparatelor delicioase, cu siguranta iti doresti sa gatesti intr-o bucatarie eleganta, amenajata intr-un mod eficient si cat se poate de confortabila pentru psihicul tau. Un prim pas pentru a obtine acest rezultat este sa alegi corect combinatia de culori. De foarte multe ori, culorile sunt alese gresit, din lipsa unei educatii in acest sens.

Reguli pentru alegerea culorilor

Cu siguranta vrei sa iesi putin in evidenta la amenajarea bucatariei. Pentru asta insa, trebuie sa tii cont de  serie de reguli:

  • Amenajeaza-ti bucataria in doua culori. Doua culori sunt suficiente pentru un efect vizual excelent. Daca alegi mai multe culori, s-ar putea ca rezultatul sa nu fie chiar atat de bun precum ti-ai dori sa fie.
  • Opteaza pentru culori deschise, daca ai bucatarie mica sau pentru culori inchise daca ai o bucatarie spatioasa. Aceasta regula este una stiuta de majoritatea, poate uneori inconstient, insa de multe ori este nerespectata.
  • Vrei sa iti petreci mult timp in bucatarie? Mizeaza pe culori calde. Rosul, violetul sau galbenul sunt din ce in ce mai folosite in bucatarie pentru ca sunt culori calde si atractive, care creeaza o doza puternica de confort.
  • Vrei sa ai la dispozitie un spatiu profesional? Mizeaza pe culori neutre sau reci. Gri-ul, albul, bejul sau suita de culori pal, pot sa denote un spatiu elegant si cat se poate de curat. Intr-un spatiu profesional in care se doreste disciplina, aceste culori sunt cele mai potrivite.
Vernilul este o culoare calda, prietenoasa si care inspira calm, dar alege materiale de calitate, altfel se poate murdari usor.

Mobilierul de bucatarie, cel mai important

Chiar daca dai gres la anumite accesorii, sau la vopsitul peretilor, este bine sa nu dai gres la alegerea mobilierului de bucatarie. Explicatia este simpla: peretii pot sa mai fie vopsiti, insa o mobila noua costa, in primul rand este vorba de bani.

Alege o culoare care sa se potriveasca cu stilul general al casei si in acelasi timp sa se potriveasca cu personalitatea ta.

Daca esti o persoana extrovertita, culorile calde si puternice sunt cele mai potrivite pentru tine.

Daca esti ceva mai introvertita, gri-ul, albul sau chiar negrul pot sa faca o treaba farte buna. Nu neglija electrocasnicele, deoarece pot avea un impact urias asupra schemei de culoare.

De asemenea, conteaza si alte lucruri, care sunt de detaliu, dar care au un impact asupra aspectului acestei camere folosita zilnic. Accesoriile, blatul de bucatarie sau peretii si pardoseala, toate pot sa aiba un impact serios asupra modului in care este perceput spatiul in care gatesti, asadar, acorda-le atentia de care au nevoie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...