Una dintre cele mai impresionante flori pe care o poti cultiva acasa, este crinul imperial. Fie ca este de gradina sau de ghiveci, acesa dezvolta niste flori deosebit de frumoase, care pot avea culori variate si ofera un miros proaspat si placut.

Originar din China, crinul imperial este cultivat pentru parfum si pentru proprietatile sale antisepice. De-a lungul timpului, s-au putut dezvolta mai multe soiuri hibride, care sunt adaptate pentru regiuni din intreaga lume, asadar, poti cultiva fara probleme o astfel de planta.

Cultivare

Cultivarea este relativ simpla, in conditiile in care crinul imperial nu este o planta foarte pretentioasa. Pentru a-l planta, ai nevoie de bulbi de crin, care se introduc la o adancime de 30-35 de centimetri si la distante de 40 de centimetri fata de alti bulbi.

Cultivarea acestei flori trebuie sa tina cont de o serie de reguli:

  • Trebuie sa se faca in luna aprilie. Este bine ca solul sa fie umed. IN cazul in care acest criteriu nu este indeplini, este bine sa fie udat din abundenta.
  • Trebuie sa se beneficieze de un strat protector. Dupa introducerea bulbilor in pamant, este bine sa se adauge un strat de pamant sau de frunze, in asa fel incat sa se ofere protectie impotriva frigului si a unui eventual inghet.

Aparitia plantei incepe sa aiba loc la sfarsitul lui aprilie iar dezvoltarea cunoaste un apogeu in luna iunie, cand apar tulpinile drepte si viguroase si bobocii de flori. Florile se deschid pe parcursul a trei luni, asadar, in iunie, iulie si august te poti bucura din plin de mireasma crinului.

Ingrijire

Odata planat, crinul imperial nu necesita ingrijire speciala. Totusi, la sfarsitul lunii august, dupa ce florile se ofilesc, este bine sa se demareze un proces de ingrijire a bulbilor, in vederea replantarii. Acestia se scot cu atentie din pamant si se curata.  Cel mai probabil, acestia vor dezvolta bulbi mici care se pot separa pentru a fi plantati in urmatorul an.

Bulbii trebuie sa fie depoziati in cutii de carton si plantati in anul urmator, tot in aprilie. Pentru a putea fi buni de plantat, acestia trebuie sa fie suficient de mari si sa nu fie foarte umezi. In caz contrar, exista riscul ca planta sa nu apara. Pentru a mari sansele ca floarea sa prinda radacini si sa creasca, pamantul trebuie sa fie unul imbogatit cu gunoi de grajd si sa fie bine curatat de buruieni.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...