Ghimbirul este o planta folosita pentru alimentatie in intreaga lume, care se remarca prin numeroasele avantaje pe care le are pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Flexibilitatea pe care o ofera este una uriasa, putand fi folosita sub forma de ceai, tocanita, salate sau in forma cruda.

Partea din ghimbir care se consuma este radacina, care se gaseste peste tot in comert, este de culoare maronie si are forme neregulate.

De unde provine ghimbirul

Acest aliment isi are originile in regiuni tropicale, chiar daca astazi este plantat aproape peste tot in lume. Este o planta erbacee denumita si ghimber sau gingiber si are nevoie de o temperatura constanta si de foarte multa umiditate pentru a putea creste corect. Ceea ce o face extre de apreciata este faptul ca are un rizom aromatic bogat in uleiuri eterice si poate sa contribuie la vindecarea unui numar destul de mare de boli.

Cultivare si ingrijire

Cultivarea si ingrijirea ghimbirului sunt procese foarte simple, pe care le poti duce la bun sfarsit la tine acasa. Poti sa cultivi aceasta planta folosind chiar radacini de ghimbir cumparate din magazin.

In principiu, aceste radacini trebuie sa fie lasate 12 ore la inmuiat in apa, dupa care trebuie plantate in pamant foarte bogat in nutrienti si foarte umed. Tot ceea cce trebuie sa faci dupa ce ai pus planta in pamant este sa o uzi constant, pana in momentul in care incep sa apara lastarii. Este bine de stiut ca:

  • Ghimbirul iubeste umiditatea si caldura. Pamantul in care este plantat trebuie sa fie mereu umed iar temperatura exterioara nu trebuie sa scada niciodata sub 20 de grade Celsius.
  • Pretentiile plantei sunt foarte mici. In afara de umiditate si de caldura, ghimbirul nu are nevoie de tratament special. Ingrijirea sa presupune doar udarea ocazionala a pamantului.

De ce sa plantezi ghimbir acasa?

Avantajele sale asupra sanatatii sunt uriase. In primul rand, este un stimulent digestiv excelent, care poate sa previna balonarea si indigestia. De asemenea, daca este folosit sub forma de ceai, poate sa ofere o energie asemanatoare celei oferite de cafea.

Cei care sufera de raceala si gripa se pot bucura si ei de consumul de ghimbir, care ajua la intarirea sistemului imunitar.

Nu in ultimul rand, aceasta planta minune este folosita cu succes pentru tratarea diverselor tipuri de cancer, inclusiv leucemia.

Consumat regulat, ghimbirul te poate tine departe de doctor si iti poate oferi o viata placuta si sanatoasa. Este motivul pentru care merita din plin sa fie plantat.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...