Curtea oricarei case este acel loc in care te bucuri de liniste si de o relaxare completa. Este locul cel mai la inemana pentru aer curat si se poate transforma cu usurinta un spatiu de masa sau un spatiu in care iti petreci timpul liber alaturi de familie.

Exista o multime de modalitati pentru amenajarea curtii, ideale atat pentru spatii mici cat si pentru cele mai mari. Fie ca optezi pentru o amenajare in stil feng shui, o amenajare moderna sau una in stil rustic, ideile pe care le ai la dispozitie sunt nenumarate iar rezultatele pot fi impresionante, atata vreme cat tii cont de niste reguli si principii esentiale.

Tipuri de amenajari

  • Cu flori. Daca ai la dispozitie un spatiu mic, il poti imbogati cu flori multicolore. Amenajarea cu flori implica si o activitate de ingrijire a acestora, asadar, trebuie sa te asiguri ca ai timpul necesar pentru ele. Rezultatele vizuale pot fi impresionante, insa, mai ales daca optezi pentru o amenajare eleganta cu tuia si cu lalele sau alte flori foarte colorate.

  • Cu piatra. Mai simple de ingrijit, amenajarile cu piatra sunt la fel de atractive ca si cele cu flori. Poti miza pe amenajari clasice, cu piatra gri sau poti opta pentru pietre multi colore. De asemenea, ai de ales intre pietre mari sau mici si intre mai multe variante de a folosi acest material: pentru alei, pentru garduri, pentru placarea casei sau pentru constructia diverselor piese de mobilier de gradina.

  • Amenajari inedite. Exista o multime de solutii adoptate de oamenii din lumea intrega, prin care elemente uzuale, pe care in mod normal nu le-ai folosi, se transforma in amenajari de gradina. Poti, asadar, sa te bucuri de amenajari incredibil de atractive cu cauciucuri sau chiar cu paleti in lemn.
  • Cu pomi fructiferi. Vrei sa imbini utilul cu placutul? Poti obtine mult mai multe de la gradina ta decat o simpla oaza de relaxare. Daca plantezi pomi fructiferi, singurul risc pe care il ai este sa traiesti experienta lui Newton. In rest, te poti bucura de fructe, de momente extrem de placute si de o multime de avantaje.

Atunci cand amenajezi o curte trebuie sa ai, in primul rand, inspiratie. Indiferent de principiile pe care le urmezi, fie ca optezi pentru gazon si flori, pentru piatra sau pentru mult lemn, rezultatele pot fi impreionante, atata vreme cat ai inspiratie si cat gandesti un spatiu in care sa te simti tu bine.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...