Tavanul nu este chiar cel mai important element al unei incaperi, insa daca este construit cu atentie, acesta poate sa reprezinte un element inedit in dormitor, living sau chiar baie si bucatarie. In principiu, nu este greu sa transformi tavanul intr-o solutie estetica, niste spoturi si inspiratia unui designer fiind suficiente. Pentru a pune in practica ideile foarte bune insa, ai nevoie de materiale de buna calitate, iar principalul material folosit pentru designul tavanului este rigipsul.

Pe piata exista trei tipuri de placi de rigips

  • Cele verzi. Sunt ideale pentru spatiile in care umezeala este foarte mare;
  • Cele roz. Sunt placi de rigips anti incendiu, oferind protectie la foc pentru o perioada de cateva zeci de minute.
  • Cele portocalii. Foarte rare, acestea sunt impermeabile si sunt ideale pentru bai.

Cu cele trei variante de rigips, te poti juca si poti obtine modele extrem de interesante pentru tava. Posibilitatile sunt, cu adevarat, nelimitate, existand mai multe tipuri de tavane pentru care se poate opta:

  • Cele pe un singur nivel. Sunt simple, cu rol de a ascunde imperfectiunile tavanului normal si sunt destul de usor de realizat. Pot ingloba diverse spoturi pentru un efect cat mai placut.
  • Cele de tip duplex. Sunt foarte interesante, in conditiile in care permit o varietate foarte mare de modele. Un tavan de tip duplex poae sa schimbe complet forma unei camere si sa ocupe un loc esential atunci cand vine vorba despre designul acesteia. Se poate opta fie pentru linii drepte si minimaliste, fie pentru curbe flexibile. Flexibilitatea este cu adevarat uriasa.
  • Cele pe trei nivele. Sunt foarte dificil de proiectat, insa pot impresiona printr-o multime de lucruri, mai ales daca beneficiaza de incastrarea unor leduri bine pozitionate.
  • Scafele. Sunt elemente construite din rigips care pot fi pozitionate pe tavan si care imbogatesc extrem de mult forma acestuia. Acestea pot fi simple, luand forma dorita de utilizator sau pot fi ceva mai complexe, luand forma de arc.

Sfaturi utile in ceea ce priveste tavanul din rigips

Scafele pot oferi un plus de eleganta si de culoare, insa nu trebuie sa se exagereze cu ele. Daca se folosesc mai multe culori, este bine sa nu se foloseasca mai mult de doua, maxim trei.

Corpurile de iluminat sunt aproape obligatorii in tavanele de rigips, deoarece pot oferi un aspect extrem de atractiv. Se poate opta fie pentru simple becuri LED, fie pentru benzi cu leduri.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...