Indiferent de ce facem pe parcursul zilei, la sfarsitul acesteia cu totii ne retragem in acelasi loc: in dormitor. Pentru multi, dormitorul este un simplu pat in care isi odihnesc corpul dupa o zi grea de munca, in timp ce pentru altii este un adevarat refugiu, in care isi incarca bateriile pentru a fi gata de lupta de zi cu zi. Ceea ce este cert insa, este ca dormitorul are nevoie de o atentie sporita in momentul in care este amenajat, in asa fel incat sa dea un confort fizic si psihic cat mai mare. Indiferent ca vorbim despre dormitorul de copii, fete sau baieti , sau despre cel de adulti, acesta trebuie sa contureze un singur cuvant intr-un mod puternic si evident: confort.

Din fericire, optiunile momentului sunt nelimitate. Fara investitii prea mari, poti obtine un dormitor de vis, care sa iti ofere momente incredibile de relaxare si de odihna. Este bine sa tii cont de o serie de criterii pentru a te bucura de un dormitor de vis.

Amenajarea peretilor in dormitor

Exista o serie de culori care faciliteaza odihna, cu preponderenta culorile calde. Este bine sa le folosesti in aceasta incapere pentru a te bucura din plin de fiecare noapte de somn. Peretii pot sa fie decorati cu diverse elemente si desene, mai ales daca este vorba despre dormitorul copiilor.

Cei care dorec un dormitor clasic, pot miza pe tapet. Un dormitor cu tapet da impresia unei incaperi de lux si creste foarte mult confortul.

Mobilierul din dormitor

Mobila din dormitor nu trebuie sa fie greoaie sau foarte aglomerata. Evident, este esential un pat de mijloc cat mai confortabil, care sa dispuna de o saltea de buna calitate si de doua noptiere. In ceea ce priveste dulapul, acesta este bine sa fie unul cat mai minimalist. Simplitatea este cea care poate sa defineasca cel mai bine ideea de confort.

Foarte multi oameni aleg sa decoreze dormitorul cu fel de fel de elemente decorative cat mai bogate in culori si cat mai interesante. Acestea sunt destinate, mai degraba, livingului. Dormitorul trebuie sa fie simplu si sa te atraga spre somn.

Pentru o experienta cat mai placuta in timpul somnului este bine sa tii cont si de draperii, care pot filtra lumina si te pot ajuta sa dormi mai bine dimineata. Doar alegrea draperiilor poate sa fie o misiune cu adevarat dificila, in conditiile in care exista o multime de modele, materiale si forme interesante.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...