Foarte multi oameni care locuiesc intr-un apartament isi doresc cu ardoare sa se mute la casa, pentru a se bucura de libertatea oferita de curte, insa odata ce ajung sa aiba acel spatiu liber si verde, intra in lipsa de idei, nestiind cum sa il faca cat mai confortabil. Idei sunt o multime, iar amenajarea poate sa fie excelenta, insa pentru asta, trebuie sa se tina cont de marimea curtii, de pozitia ei si de stilul preferat de toti membri familiei.

Curtile rustice

O idee excelenta ar fi o curte rustica, care sa te farmece cu acel aspect clasic. Este curtea care te duce cu gandul la copilarie si iti ofera senzatie de relaxare totala. Pentru a te bucura de o astfel de curte trebuie sa te bazezi pe lemn, care este materialul de baza. O banca din lemn, un leagan sau o masa din lemn ajuta la obtinerea stilului rustic. Piatra este si ea un element care nu ar trebui sa lipseasca din aceasta amenajare iar in ceea ce priveste obiectele decorative, poti miza pe cele realizate din lut sau pe foarte multe flori. Amenajarea rustica este perfecta daca este insotita de zambile, narcise, margarete, trandafiri sau lalele.

Curtile moderne

Daca vrei o curte moderna, poti miza pe stilul minimalist. Pentru asta, toate formele din curte trebuie sa fie perfecte, din punct de vedere geometric. O amenajare moderna poate sa faca loc unei piscine si unor elemente de lemn, folosite in loc de gazon. Si aici pt sa isi faca loc o multime de plante, insa de data aceasta este bine sa se mizeze pe plante cat mai exotice.

Curti in panta

Daca ai nenorocul, sau norocul de a avea o curte in panta, regulile curtilor rustice si moderne sunt cat se poate de potrivite, insa exista si o serie de reguli in plus. Astfel, poti sa terasezi gradina, in asa fel incat sa ai mai multe nivele. Pentru un efect vizual deosebit,fiecare nivel poate sa aiba un stil diferit iar trecerea sa fie o combinatie inedita intre stiluri. La curtile in panta nu trebuie sa lipseasca treptele si evident, trebuie sa fie prezent si un loc de luat masa care sa fie situat in cel mai inalt punct al curtii pentru a oferi o priveliste cat mai atractiva.

In primul rand trebuie sa te simti tu bine impreuna cu familia ta. Daca ai copii, trebuie sa ai in vedere si un spatiu de joaca pentru acestia.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...