Nu toti sunt norocosi sa aiba la dispozitie o curte mare pe care sa si-o administreze dupa bunul plac. Pentru multi oameni, curtea reprezinta doar 50-100 de metri patrati de teren, in care trebuie sa isi defasoare toate ideile de amenajare. Din fericire, chiar si curtile mici se pot bucura de o estetica perfecta si de foarte multa verdeata. Pentru asta insa, trebuie sa fie respectate o serie de sfaturi utile.

Idei excelente pentru o curte mica

Un prim pas pe care il poti face daca ai la dispozitie o curte de mici dimensiuni este sa plantezi gazon peste tot. In felul acesta, vei avea senzatia unui spatiu plin de verdeata si cat se poate de confortabil. Este adevarat ca covorul cu gazon necesita munca destul de multa, insa nu trebuie sa uiti faptul ca ai o curte mica, asadar, nu vei pierde foarte mult timp udand si ingrijind iarba.

Daca ai rezolvat problema cu gazonul, poti incerca sa te extinzi pe verticala. Jardinierele sunt excelente si iti permit sa oferi culoare peste tot prin gradina. Poti miza pe aranjamente florale interesante si cu ajutorul pergolelor poti inghesui foarte multe elemente, fara a sufoca gradina. Jardinierele pot sa fie puse chiar si pe garduri, mai ales daca acestea sunt din lemn.

Indiferent de marimea gradinii pe care o ai la dispozitie, nu trebuie sa lipseasca locul de luat masa. Poti miza pe o bancuta, in loc de scaune si pe solutii minimaliste, care sa nu ocupe foarte mult spatiu.

In ceea ce priveste aleea sau aleile, se poate miza pentru pasi japonezi. Acestia nu rapesc din spatiul destinat plantelor si sunt cat se poate de eleganti. Pot fi realizati din piatra naturala sau chiar din lemn si caramida.

Tot intr-o gradina de dimensiuni mici pot fi plantati si diversi arbusti si de asemenea, flori care nu au nevoie de foarte mult spatiu pentru a se dezvolta. Daca nu iti doresti o aglomerare foarte mare a gradinii este bine sa o mentii mereu curata si sa nu mizezi pe combinatii foarte aglomerate de culori.

De asemenea, poti cauta diverse recomandari, sfaturi si idei de amenajare pe care le poti gasi online. Internetul dedica extrem de multe randuri si poze gradinilor de dimensiuni reduse, asadar, cu siguranta vei gasi ideea perfecta, care sa te incante pe deplin.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...