Datorita rigipsului, posibilitatile atunci cand vine vorba despre amenajari interioare sunt mai mult decat variate. Cum in ultimii ani sunt foarte populare livingurile open space, care se unesc cu bucataria, una dintre utilitatile pe care le poate avea rigipsul este aceea de a se transforma intr-o arcada de toata frumusetea care sa delimiteze cele doua spatii.

Ce particularitati pot avea arcadele dintre living si bucatarie si cum se alege solutia perfecta?

Arcadele pot fi simple sau ceva mai complexe. In ultimii ani se mizeaza foarte mult pe ideea de spatiu minimalist, asadar, o arcada simpla va fi mult mai apreciata decat una dubla sau cu diverse forme suplimentare.

Se poate miza pe o arcada perfect rotunda, pentru una doar rotunjita la colturi sau pentru o arcada patrata. Ceea ce se doreste este o estetica cat mai deosebita a acestui element si evidentierea tuturor celorlalte elemente din living si din bucatarie.

Pentru a te asigura ca arcada pe care o faci este perfecta, trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  • Trebuie sa se potriveasca din punct de vedere estetic, atat cu bucataria, cat si cu livingul;
  • Trebuie sa fie un element de legatura intre bucatarie si living, asadar, este bine sa se mizeze pe o culoare cat mai neutra. De cele mai multe ori, arcadele albe sunt cele mai potrivite.
  • Trebuie sa isi gaseasca utilitatea, daca este posibil. Foarte multe arcade construite intre bucatarie si living se termina intr-un fel de bar, sau in niste rafturi pe care cei din casa le pot folosi. Acestea sunt utile si contribuie in mod evident la aspectul casei.

O arcada poate sa fie sapata, pur si simplu in perete si poate sa fie imbogatita din punct de vedere estetic prin acoperirea cu rigips. Pentru un efect cat mai placut, rigipsul poate sa aiba montate spoturi luminoase. In felul acesta, trecerea dintre bucatarie si living va fi foarte intereanta.

Arcadele si boltele pot fi solutii cat se poate de placute din punct de vedere estetic, mai ales in apartamentele de bloc. In cazul caselor, solutia este putin diferita, in conditiile in care bucataria si livingul pot fi construite inca de la inceput impreuna si pot fi separate printr-un simplu bar inalt.

Daca se alege crearea unei arcade insa, este bine sa se opteze pentru o solutie simpla si cat se poate de bine pusa in opera.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...