Omul gospodar se recunoaste dupa modul in care ii arata casa. Fatada este, fara doar si poate, extrem de importanta pentru imaginea casei si pentru imaginea proprietarului. Tocmai de aceea, este bine sa o alegi pe cea corecta. Cum sa faci acest lucru, insa, atata vreme cat exista zeci de modele care mai de care mai interesante? Ei bine, poti sa tii cont de o serie de criterii si recomandari.

Care sunt criteriile dupa care alegi culoarea fatadei?

Dupa zona geografica / relief / clima

Unul dintre criterii este locul in care se afla casa. Daca se afla la munte, se poate miza pe culori ceva mai inchise, cum ar fi culoarea lemnului sau culoarea pietrei. Chiar se poate miza pe o fatada interesanta din piatra, insa s-ar putea sa fie destul de costisitoare.

Daca se afla la mare, o fatada albastra poate sa se dovedeasca extrem de interesanta. Pentru celelalte forme de relief, se poate miza pe fatadele clasice, in culori clasice: crem, gri sau alb.

Stilul

Un al doilea criteriu este stilul ce se doreste pentru casa. Exista o serie de elemente care pot decide acest stil. Spre exemplu, stilul britanic este decis de prezenta caramizii pe fatada, in timp ce stilul austriac are nevoie de elemente de lemn cat se poate de placute din punct de vedere estetic.

Preferintele personale

Cel mai important criteriu este dorinta proprietarului. Pana la urma, proprietarul este cel care trebuie sa se bucure de casa zi de zi, asadar, trebuie sa o gaseasca confortabila inca din momentul in care intra in curte. Problema este ca foarte multi nu stiu ce vor, motiv pentru care apar case colorate extrem de puternic, cu fel de fel de modele si cu un design care nu se potriveste deloc cu ceea ce se afla in jur. Tocmai de aceea, la alegerea fatadei este bine sa se respecte niste reguli de bun simt:

  • Sa se evite colorarea in foarte multe culori, care ar putea sa fie obositoare pentru ceilalti;
  • Sa se caute o solutie asemanatoare cu tot ceea ce se gaseste in jur – asta chiar lipseste in peisajul arhitectural din Romania. Arhitectura urbana este foarte importanta si chiar daca nu exista reglementari in acest sens in Romania, ar trebui sa se tina cont de modul in care arata celelalte case.
  • Sa se apeleze la un arhitect. Daca inspiratia nu ajuta, un arhitect profesionist cu siguranta va ajuta.
Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...