Dormitorul este spatiul in care fiecare dintre noi isi gaseste linistea dupa o zi obositoare de munca. Totusi, foarte multi oameni fac greseli atunci cand vine vorba despre amenajarea corecta a acestei incaperi si au de suferit, deoarece confortul nu este atat de mare precum si-ar dori sa fie.

Exista o serie de greseli facute deseori, care trebuie sa fie evitate:

  • Trebuie sa se evite intesarea cu decoratiuni interioare. Niste decoratiuni interioare si accesorii pot avea un farmec in dormitor, atata vreme cat nu sunt imprastiate peste tot. 2, 3, 4 decoratiuni sunt perfecte, atata vreme cat au acelasi stil cu cel al mobilierului.
  • Trebuie sa se evite varuirea inainte de alegerea mobilierului. Culoarea peretilor trebuie sa tina cont de mobilier, nu mobilierul de culoarea peretilor. Acest lucru este valabil pentru ca peretii sunt foarte flexibil, in timp ce un mobilier perfect poate sa fie gasit mai greu.
  • Trebuie sa se evite alegerea unui mobilier gresit din punct de vedere al dimensiunilor. O alta greseala ce poate sa fie evitata este alegerea unui mobilier mult prea mare, in cazul dormitoarelor mici sau mult prea mic atunci cand dormitorul este suficient de incapator.

Cateva idei si faturi utile pentru amenajarea dormitorului

Un prim sfat este sa nu exagerezi. Dormitorul trebuie sa fie cat mai confortabil, asadar, nu imbina o multime de stiluri de design si nu miza pe foarte multe culori. O paleta de culori neutre este cea mai potrivita, deoarece ofera un ambient relaxant si confortabil. Culorile pastelate sau cele delicate de gri pot fi mai mult decat atractive. Evident, isi poate gasi locul si o pata de culoare ceva mai puternica, insa trebuie sa fie o singura pata.

Alege-ti un STIL de care sa te tii! Exista o multime de oameni care fac fuziune intre stiluri, ceea ce poate sa insemne un real ghiveci. Daca vrei un dormitor perfect, trebuie sa alegi un stil care sa te reprezinte. Din fericire, ai de ales intre stilul rustic, cel clasic, cel minimalist sau o multime de alte stiluri mai mult sau mai putin cunoscute.

Cea mai importanta piesa din intreg dormitorul este patul, asadar, acesta trebuie sa fie de o calitate sporita si sa aiba un aspect curat si ingrijit. Tocmai de aceea, trebuie sa te orientezi spre lenjerii de pat care sa respecte stilul si care au capacitatea de a-ti oferi tot confortul de care ai nevoie.

Amenajarea corecta a dormitorului poate sa insemne extrem de multe avantaje, inclusiv o eficienta cat mai mare in viata de zi cu zi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...