Iti doresti o bucatarie moderna, insa spatiul pe care il ai la dispozitie este minuscul? Din pacate, trebuie sa renunti la frigiderul urias pe care ti-l doresti sau la spatiul de luat masa in care sa incapa toata familia, insa din fericire, exista o multime de solutii prin care poti administra cu succes un spatiu de dimensiuni reduse.Amenajarea unei bucatarii mici poate sa insemne, insa, o serie de provocari. Iata, asadar, cateva sfaturi pe care le poti respecta.

 

Mobilierul si culoarea peretilor

Cu siguranta, atat mobilierul cat si culoarea peretilor trebuie sa aiba o culoare deschisa, pentru a se crea senzatia de spatiu.

Dat fiind faptul ca in orice bucatarie este nevoie de compartimente numeroase pentru vase si pentru ustensile de bucatarie, o idee excelenta este de a pune tot mobilierul pe un singur perete, pe toata lungimea si inaltimea lui. In felul acesta va ramane spatiu suficient in restul bucatariei pentru masa, scaune, aragaz, frigider si alte elemente.

Daca ai o bucatarie mica si lunga, poti miza pe mobila pe colt, care echilibreaza foarte mult aspectul. Daca bucataria este una  patrata , se poate alege mobilierul drept si minimalist.

Electrocasnicele

Sunt foarte atractive electrocasnicele de dimensiuni mari, insa in cazul unei bucatarii mici este bine sa se aleaga solutiile ceva mai marunte. Din fericire exista o multime de optiuni, care mai de care mai interesante. Nu incerca sa cumperi mai mult decat strictul necesar si asigura-te ca nu ai niciun element inutil in bucatarie. Spre exemplu, in loc de a avea zeci de cutite pentru maruntit, vase pentru amestecat, mixere si blendere, poti miza pe un robot de bucatarie care face o multime de lucruri, fara a ocupa mult spatiu.

Masa din bucatarie

Este putin probabil sa iei masa cu toata familia intr-o bucatarie mica, insa cu toate astea, trebuie sa existe o masa unde sa te poti odihni. Aceasta poate sa fie pliabila si sa fie montata doar atunci cand este nevoie de ea. In ceea ce priveste scaunele, se poate miza pe un coltar care sa umple zona de colt si pentru o bancuta care sa asigure mai multe locuri si sa economiseasca spatiu.

Lumina din bucatarie

Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca bucataria ta este cat se poate de luminoasa. Pentru asta, incearca sa pui spoturi si becuri peste tot: deasupra mesei, deasupra aragazului si deasupra blatului de lucru. Vei obtine o senzatie placuta de spatiu si te vei putea bucura e tot confortul.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...