Indiferent de dimensiunea incaperii, dormitorul poate sa ofere acea senzatie placuta de confort si sa te atraga in fiecare seara pentru o sesiune de somn revigoranta. Daca nu ai suficient spatiu pentru toate elementele decorative pe care ti le doresti, este bine sa te limitezi la un dormitor cat se paote de simplu, in care patul sa fie vedeta. Cele mai multe greseli facute in dormitoarele mici sunt din cauza unei imbinari neinspirate a unui numar mare de stiluri, din cauza exagerarilor cu accesoriile si cu decoratiunile si din cauza alegerii unui mobilier mult prea voluminos.

Amenajarea unui dormitor mic poate sa para o misiune imposibila, insa exista cateva secrete care fac pana si o incapere cu dimensiuni reduse sa arate aerisita si spatioasa. Printre sfaturile cele mai importante de urmat se numara:

  • Alegerea unor nuante deschise. Atat pentr mobilier, cat si pentru pereti, nuantele deschise sunt esentiale pentru a oferi senzatia unei camere ceva mai mari.
  • Iluminarea cat mai buna a dormitorului. Este clar faptul ca un dormitor luminos pare un dormitor mai mare. Este bine sa se caute cat mai mult lumina naturala, insa daca aceasta nu este disponibila in cantitatea pe care o doresti, se poate miza si pe lumini artificiale venite de la spoturi care pot fi reglate sau de la simple becuri clasice.
  • Mentinerea simplitatii. Simplitatea defineste cel mai bine un dormitor mic si eficient. Elimina combinatiile mult prea aglomerate de culori, mizand mai degraba pe una sau doua culori, asigura-te ca patul, dulapul si draperiile sunt simple, pastrand un focus pe saltea, care este faorte importanta si incearca sa elimini impulsul de a aduce langa tine sute de accesorii si de elemente decorative. Acestea pot sa scada foarte mult nivelul de confort.

Daca ideea de simplitate a fost bine inradacinata, poti incepe sa cauti un stil care sa defineasca dormitorul in care iti petreci fiecare noapte. Se poate opta pentru un dormitor romantic, cu abajururi ce ofera lumina difuza si cu un pat cu baldachin, se poate alege un dormitor elegant, ce are capacitatea sa defineasca mai multe stiluri in acelasi timp sau se poate alege un dormitor modern, care mizeaza de cele mai multe ori pe versatilitate, functionalitate si un simt practic. Dormitoarele moderne pot sa serveasca drept spatiu de odihna si in anumite momente, pentru omul modern pot fi inclusiv spatiu de lucru.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...