Indiferent ca iti doresti un living clasic sau modern, ideea unui semineu poate sa fie cat se poate de atractiva. Acesta vine la pachet cu o multime de avantaje:

  • Ofera o experienta vizuala perfecta si un confort sporit, atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere fizic, atata vreme cat nu se opteaza strict pentru un semineu estetic.
  • Ajuta camera sa para mai mare, completand livingul intr-un mod placut;
  • Poate fi ideal pentru orice tip de incapere.

Care sunt tipurile de semineu pentru care poti opta?

Dpdv. estetic

1. Rustic

Intr-o camera clasica, pe care o gasim in blocurile vechi de locuinte sau in vilele vechi, un semineu rustic este cel mai potrivit. Acesta poate sa fie decorat cu tot felul de elemente abstracte sau mai putin abstracte si de regula are culoarea teracotei.

2. Modern

Semineele moderne sunt si ele foarte atractive, insa de data aceasta pentru livingurile la fel de moderne, in care se mizeaza pe un spatiu minimalist. Geometria semineelor moderne este cat se poate de simpla si de pura si se bazeaza pe forme de baza.

3. Clasic

Cel de-al treilea tip de semineu este cel clasic, care este si cel mai simplu dintre toate si nu are mereu un rol estetic. Acesta a fost construit strict pentru elementul functional pe care il ofera.

Dpdv. pozitionare

Din punct de vedere al pozitionarii in camera, se poate opta pentru un semineu pe colt, care este ceva mai voluminos si reuseste sa umple camera, sau pentru un semineu clasic, pe perete.

  • pe colt
  • pe perete

Dpdv. combustibil

  • pe lemne
  • electric
  • pe gaz

Daca ne ghidam dupa combustibilul ars, avem de ales intre semineele pe lemne, care sunt cele mai vechi solutii de acest fel si semineele moderne, care functioneaza pe baza de electricitate. Evident, intr-un bloc de locuinte este potrivit un semineu electric, in conditiile in care nu exista spatiu de evacuare pentru gazele arse. T

otusi, se pot folosi si semineele pe gaz, care sunt o alternativa confortabila si cat se poate de sigura. Acestea nu produc fum si majoritatea solutiilor moderne dispun de o multime de elemente de siguranta, cum ar fi un termostat care poate sa regleze temperatura sau senzori care pot sa descopere momentele in care exista pericole.

Concluzie

Cu siguranta, achizitia unui semineu nu mai este neaparat o achizitie functionala, incalzirea fiind mult mai eficienta prin alte mijloace, insa din punct de vedere estetic, semineul este cea mai interesanta solutie.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...