Una dintre cele mai siple metode prin care poti da o alta fata locuintei tale este prin instalarea peretilor si a tavanelor din rigips. Daca se opteaza pentru scafe din rigips gandite corect, eventual desenate de un arhitect cu experienta, rezultatele pot fi impresionante. Rigipsul are capacitatea de a-i da oricarei incaperi un aer modern si de a oferi confort.

Unde se potrivesc scafele de rigips?

Oriunde. Acesta poate sa fie montat in dormitor, deasupra patului, poate sa fie montat in living, in incercarea de a obtine forme cat mai interesante si mai variate si poate sa fie instalat pe hol sau in bucatarie.

Care sunt avantajele rigipsului intr-o casa moderna?

Avantajele sunt, fara doar si poate, insemnate. Putem sa evidentiem doar o mica parte dintre acestea :

  • Este un material ecologic, care nu degaja niciun fel de miros si nu polueaza mediul din jur;
  • Asigura o respiratie corecta pentru pereti, ceea ce elimina riscul de mucegai si de umezeala;
  • Este un bun izolator termic si fonic, ceea ce il face perfect pentru dormitor. Spre exemplu, cu ajutorul unor pereti de rigips si a unui tavan din acelasi material, dormitorul poate sa devina o oaza de liniste si o oaza de confort termic.
  • Costul peretilor din rigips este foarte mic si montajul se face usor, asadar, pretul este unul mult mai acceptabil decat in cazul oricarei alte forme de amenajare interioara.
  • Poate fi prelucrat in orice forma si marime. Tocmai de aceea este un material modern, care poate sa ofere un aspect placut, minimalist si sa se integreze de minune atat intro casa moderna, cat si intr-o casa amenajata in stil clasic.

Este adevarat ca rigipsul este destul de fragil si poate sa absoarba destul de rapid umezeala,, insa sarind peste aceste mici neajunsuri este un material perfect.

Sfaturi utile pentru montarea peretilor si tavanelor din rigips

Pentru o eficienta maxima este bine sa se respecte o serie de sfaturi utile.

In primul rand, trebuie sa se evite aglomerarea de material si de culori, deoarece poate sa devina coplesitor, mai ales daca incaperea nu este una foarte incapatoare.

De asemenea, trebuie sa se foloseasca spoturi de lumini, care imbunatatesc foarte mult experienta oferita de o astfel de amenajare. nu in ultimul rand, cei care doresc sa isi amenajeze casa cu scafe de rigips este bine sa apeleze la profesionisti cu experienta si cu un portofoliu bogat, chiar daca acestia pot fi ceva mai costisitori.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...