Daca vrei sa iei din rutina peretilor albi, cu vopsea lavabila clasica, poti miza pe stuco venetian. Este o tehnica extrem de interesanta, care este inclusa in categoria finisajelor de lux si care vine la pachet cu o serie de particularitati atractive. Chiar daca o astfel de zugraveala iti va solicita un buget destul de mare, in conditiile in care cei care stiu sa faca stucco venetian cer un pret manopera pe metru patrat piperat, rezultatele vor fi uimitoare.

 

Din ce este compus Stucco venetian?

Compozitia acestei zugraveli este una destul de simpla, pe baza de apa si pigmenti. Spre deosebire de var, este lucios, poate sa fie spalat cu usurinta si este antistatic. Este o solutie care imita foarte bine marmura si poate sa fie folosita pe caramida, lemn, beton, metal sau orice alt tip de material de constructii folosit la pereti.

Chiar daca dateaza inca din cele mai vechi timpuri, in zilele noastre vopseaua de tip stuco venetian a fost modificata in asa fel incat sa faca fata cerintelor moderne. Astfel, reuseste sa aiba proprietati excelente si sa isi pastreze calitatile in timp.

Unde poate sa fie aplicat stucco venetian?

Data fiind calitatea si flexibilitatea de care da dovada, poate sa fie aplicat peste tot : in bucatarii, in bai, in dormitoare sau livinguri. Efectul vizual pe care il ofera este unul cu adevarat atractiv iar calitatea este impresionanta rezistand chiar si cateva zeci de ani. Evident, pentru rezultate cat mai bune este bine ca persoana care aplica acest tip de vopsea sa aiba cunostinte solide si sa respecte o serie de reguli care sporesc efectul vizual si rezistenta pe termen lung. O regula esentiala, spre exemplu, este ca un perete sa fie lucrat de o singura persoana, deoarece diferenta de lucru se poate observa cu usurinta.

De ce Stucco venetian?

Pentru ca este o solutie folosita inca din cele mai vechi timpuri, care nu si-a pierdut din eleganta. Se pare ca aceasta solutie de tapet pentru pereti dateaza de 500 de ani, perioada in care doar cei mai bogati oameni din Italia puteau sa se bucure de pereti vopsiti in acest mod.

Multi considera, insa, ca istoria merge mult mai departe si ca pana si cei din Egiptul Antic se bucurau de aceasta tehnica, folosita de zugravii timpului. Astazi, stucco venetian nu poate sa fie facut de oricine, fiind o tehnica destinata artistilor care doresc sa se exprime in mod clasic.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...