Pentru cei care doresc ceva deosebit in amenajarea locuintei, stucco venetiano este o solutie mai mult decat interesanta. Aceasta metoda de vopsire a peretilor reuseste sa ofere o pata de culoare si sa asigure un efect vizual foarte placut, spre deosebire de clasicul var sau de tapet, solutii invechite, ce pot genera o serie de probleme in timp.

Ce este, de fapt, stuco venetian?

Este un tip de vopsea folosita inca din cele mai vechi timpuri. In Italia antica, mesterii obisnuiau sa vopseasca locuintele oamenilor foarte bogati in acest mod, in ciuda costurilor destul de mari. Ceea ce face cu adevarat speciala aceasta metoda de amenajare interioara este faptul ca aplicarea este destul de greoaie, mesterul avand nevoie de o atentie sporita. Acesta trebuie sa se ocupe de perete, fara a solicita ajutor din partea altcuiva, trebuie sa isi tina mana intr-o anumita pozitie pentru a nu genera greseli si trebuie sa aplice vopseaua in diagonala, in asa fel incat sa nu se vada liniile de imbinare aparute dupa uscare.

De ce stuco venetian?

Exista mai multe motive pentru care este recomandata aceasta vopsea. :

  • Unicitate. Sunt destul de putine case care dispun de stuco venetian, asadar, vei reusi sa ai o casa care sa te reprezinte.
  • Rezistenta. Un perete vopsit in acest fel poate sa reziste fara probleme chiar si zeci de ani, spre deosebire de peretii obisnuiti. Este adevarat ca trebuie sa se respecte toate regulile impuse de producator si este indicat ca aplicarea sa se faca de catre un mester cu experienta.
  • Intretinerea este usoara. materialul este lavabil, ceea ce face intretinerea extrem de usoara. Practic, in bucatarii si bai poate sa inlocuiasca cu succes faianta, iar in dormitor si living poate sa mizeze pe o estetica perfecta, fara a solicita timp foarte mult pentru intretinere. Simpla stergere cu o carpa umeda poate sa fie suficiena pentr ingrijire.
  • Diversitate. Este una dintre cele mai intersante solutii prin care poate fi imbogatit aspectul unei incaperi. Poate sa fie folosit oriunde, incepand cu baie si bucatarie si terminand cu living si cu dormitor. Atata vreme cat culoarea este bine aleasa, rezultatele pot fi incredibile.

Din pacate, marele neajuns al acestui material este faptul ca nu este tocmai ieftin. Pe langa faptul ca un kg de stucco venetiano poate sa ajunga la peste 10 euro, vva trebui sa platesti un pret manopera pe metru patrat destul de mare, ceea ce poate fi o problema pentru cei care nu au buget.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...