Atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional, acoperisul are o importanta colosala in intregul ansamblu al unei locuinte. Acesta poate sa fie simplu, in doua ape sau poate sa fie ceva mai complex, in patru sau mai multe ape si alegerea tipului de invelitoare pentru el poate sa puna probleme destul de mari, mai ales pentru cei care nu au absolut nicio legatura cu amenajarile exterioare.

Pentru cei care isi doresc o casa cat mai simpla, care sa fie foarte eficienta, acoperisul cu doua ape este cel mai potrivit. Acesta este format din doi versanti dreptunghiulari conectati printr-o muchie si poate sa ofere o flexibiliate destul de mare.

Cei care doresc o casa ceva mai complexa din punct de vedere estetic, au optiunea acoperisului in patru ape, cu patru versanti. Suprafata acestor versanti poate sa fie atat plana, cat si curba si poate sa varieze in functie de necesitati si in functie de decizia de a avea sau nu mansarda.

Avantaje acoperisuri in doua ape

Exista mai multe avantaje pe care acoperisurile in doua ape le ofera:

  • Genereaza economii financiare datorita nevoii mult mai mici de materiale si a unei constructii mai usoare;
  • Se pun in opera foarte rapid;
  • Permit mansardarea acoperisului, ceea ce poate sa insemne camere in plus pentru intreaga familie;
  • Genereaza o eficienta mare din punct de vedere energetic, in conditiile in care suprafata acoperisului este mai mica, asadar, pierderile de caldura sunt ceva ami mici;

Vedeti mai multe detalii pe https://www.ruukki.com/rou/acoperisuri-rezidentiale/constructii-noi

Estetica acoperisului in doua ape

Chiar daca vorbim despre un acoperis simplu, nu inseamna ca nu putem obtine o estetica excelenta. Dovada sunt numeroasele modele de case cu acoperisuri in doua ape si cu mansarda, care uimesc prin modul in care sunt construite.

Tipurile de case care pot alege aceste modele de acoperisuri sunt foarte variate:

  • Cele traditionale. Acoperite, de regula, cu tigla clasica, sunt ieftine si solide.
  • Cele moderne. Au forme neregulate, insa pot miza tot pe un acoperis clasic. Acesta poate sa fie realizat din materiale variate, cum ar fi tigla metalica sau tabla si poate avea mai multe culori.
  • Cele in stil conac. Desi nu sunt foarte populare, au o estetica foarte placuta si sunt interesante. Tigla rosie, clasica, este cea mai potivita pentru ele.

Daca vrei o casa mai mare si mai complexa, acoperisul in 4 ape este mai potrivit, insa poate genera costuri mai mari si este ceva mai complicat de pus in opera.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...