Draperiile au doua roluri extrem de importante atunci cand sunt montate in dormitor: rol estetic si rol functional, in conditiile in care pot sa faca intuneric si sa elimine acele momente deranjante in care soarele isi face de cap pe fata noastra. Daca ne dorim niste draperii strict pentru rolul lor functional, regulile sunt destul de simple si, de fapt, nu numara mai mult de una: trebuie sa fie cat mai opace.

Daca, in schimb, ne dorim draperii cat mai placute din punct de vedere estetic, sunt multe lucruri de luat in seama:

  • Materialele din care sunt confectionate. Putem intalni draperii confectionate din in, din matase sau din bumbac, care sunt ideale pentru incaperile cu accent rustic sau pentru cele mediteraneene si clasice, insa putem intalni si draperii realizate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul sau vascoza. Acestea rezista mult mai mult timp si sunt ceva mai usor de intretinut.
  • Modul in care sunt realizate. Se intalnesc mai multe tipuri de draperii, cele mai populare fiind cele cat se poate de simple. Acestea sunt usor de confectionat si isi fac treaba foarte bine, putand sa ofere inclusiv un  design placut. de asemenea, mai sunt intalnite draperii de tip rulouri, draperii de tip panouri japoneze si storuri romane, din nou foarte populare, de data aceasta pentru estetica lor.
  • Culoarea. Culorile trebuie sa fie alese in functie de mai multe criterii. In primul rand, in functie de mobilierul din incapere. Un mobilier deschis la culoare poate sa aiba nevoie de draperii cu culori pline si puternice. Un mobilier sobru va necesita culori ceva mai luminoase, cum ar fi albul si cremul. De asemenea, in incaperile mari se poate miza pe draperii de culori puternice iar in incaperile mici pe cele albe sau crem.
  • Stilul mobilierului. Mobilierul clasic va solicita niste draperii cat mai interesante, in stil baroc sau floral. Texturile de catifea sau tafta sunt cele mai potrivite intr-un astfel de dormitor. In ceea ce priveste stilul modern, lucrurile sunt putin diferite, fiind necesare draperii cat mai minimaliste, cu imprimeuri geometrice, cu dungi sau chiar cat se poate de simple. Pentru dormitoarele rustice, cele mai potrivite draperii sunt cele in culori pamantii.

Draperiile pot sa schimbe aspectul intregului dormitor, daca sunt bine alese, fiind elementul de tranzitie intre lumina de afara si cea ambientala, de interior. Astfel, cu niste draperii frumoase, te poti bucura de relaxare si de confort sporit.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...