Piata decoratiunilor textile este una extrem de variata si de interesanta, draperiile si perdelele fiind unul dintre elementele principale si jucand un rol foarte important in decorarea oricarei locuinte. Atunci cand vine vorba despre living, alegerea perdelelor si a draperiilor poate sa fie decisiva pentru impactul pe care il are camera asupra celor care stau in ea. Dat fiind faptul ca aceste elemente reusesc sa filtreze lumina solara, intregul ambient este decis de ele. Din fericire, optiunile sunt nelimitate.

Cum se aleg corect perdelele si draperiile de living?

In primul rand, trebuie sa se tina cont de dimensiuni. Acestea trebuie sa se opreasca la 1-2 centimetri deasupra podelei. In ceea ce privste latimea, masuratoarea este foarte simpla: Orice draperie si orice perdea trebuie sa fie de 2-2.5 ori mai mare decat lungimea sinei pe care va fi pusa.

Materialul este si el foarte important, deoarece poate sa influenteze durata de viata a draperiei, eficienta de a opri lumina, atunci cand este nevoie de acest lucru si confortul oferit de living. Exista o multime de tesaturi interesante din care se fabruca perdele si draperii, cum ar fi bumbacul, matasea, satinul si organza. Materialul trebuie sa nu se sifoneze repede, sa fie rezistent, sa isi pastreze culoarea in timp si sa arate bine. De foarte multe ori, materialele sintetice sunt foarte apreciate deoarece au proprietati excelente la inceput. Din pacate, in timp pot sa isi piarda din proprietati.

Un ultim pas care conteaza la alegerea draperiilor este alegerea culorii si a designului. si aici exista o multime de optiuni. Regulile legate de design sunt si ele foarte stricte:

  • La alegerea perdelelor si a draperiilor trebuie sa se tina cont de stilul de amenajare a incaperii, de orientarea ferestrelor si de suprafata. Daca peretii, mobila si covorul au culori puternice, ar trebui sa se mearga pe nuante de alb, crem sau gri. Daca, in schimb, mobilierul este luminos, sunt mult mai potrivite draperiile rosii, portocalii sau visinii.
  • Activitatea din living este si ea foarte importanta. Este un alt lucru care conteaza. Daca in living se joaca copiii, ai putea sa alegi niste draperii cu imprimeuri cat mai colorate. Daca este un spatiu de lucru, ar trebui sa se caute culori care sa asigure inspiratia necesara. Daca, in schimb, se si doarme in living, trebuie niste draperii cat mai mate, care sa nu lase soarele sa patrunda fara a fi invitat.
Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,67 din 5)
Încarc...