Perdeaua de bucatarie este unul dintre elementele care poate sa schimbe intreaga fata a acestei incaperi, oferindu-i o doza de confort si de eleganta. Exista sute de modele si de variante pentru care se poate opta, insa modelul potrivit trebuie sa tina cont de o serie de elemente. In principiu, exista doua elemente principale, extrem de importante la alegerea perdelelor:

  • Lungimea. Sunt de preferat perdelele de bucatarie scurte, deoarece sunt mult mai usor de manevrat si riscul de a se murdari este mai mic. Daca fereastra este langa spatiul de gatit, nu este niciun dubiu asupra faptului ca perdelele scurte sunt mult mai indicate.
  • Modelul. Alegerea modelului este o problema serioasa, in conditiile in care perdeaua este unul dintre elementele principale ale incaperii. O perdea aleasa gresit poate sa schimbe intreaga fata a bucatariei.

Ce modele de perdele de bucatarie pot fi alese?

Optiunile sunt nelimitate. Se poate opta pentru storuri romane care ofera o flexibilitate foarte mare atunci cand vine vorba despre cantitatea de lumina care intra in incapere, se pot alege perdele realizate din materiale usor de curatat, cum ar fi textilele sintetice sau chiar plasticul si se pot alege modelele simple, din panza, care sunt foarte fine si foarte elegante.

Daca s-a stabilit materialul si lungimea perdelei, partea grea vine in momentul in care trebuie sa fie alese culorile si modelul propriu-zis. Solutiile sunt extrem de variate si de interesante, existand perele colorate intens cu rosu, verde, albastru sau orice alta culoare, perdele cu elemente decorative tesute sau pictate, si perdele simple, de culoare alba. In principiu, modelul perdelei trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

  • Modul in care este amenajata bucataria. Daca bucataria este alba, cu piese de mobilier simple si cu pereti curati, fara prea multe elemente estetice care sa ii contureze, se poate alege o perdea in contrast, cu multe imprimeuri sau foarte colorata. Daca bucataria are mobilier viu colorat, in rosu sau in verde, sunt mult mai indicate perdelele deschise la culoare.
  • Marimea bucatariei. Exista multe modele care pot da senzatia de spatiu, cum ar fi perdelele albe si modele care pot sa comprime spatiul, intr-un fel sau altul, cum ar fi perdelele colorate foarte intens.
  • Stilul bucatariei. Iti doresti o bucatarie serioasa sau una vioaie? Una calduroasa sau una cat mai profesionala? In functie de stilul pe care il vrei, poti alege perdeaua potrivita.
Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...