In ultima vreme, spatiile deschise, care unesc livingul cu bucataria au devenit din ce in ce mai populare. In apartamentele vechi se obisnuieste chiar sa se sparga peretii dintre bucatarie si living, pentru a se obtine un spatiu cat mai larg. Acest lucru vine cu beneficii, cum ar fi o lumina naturala puternica, venita de la mai multe suprafete vitrate, dar vine si cu neajunsuri, cum ar fi mirosurile de mancare care depasesc granita bucatariei, ajungand nestingherite in canapea si alte piese de mobilier din living.

Din fericire, exista solutii care sa nu genereze compromisuri prea mari si sa iti permita sa te bucuri de un spatiu mare si luminos. Una dintre aceste solutii este peretele de sticla. Un perete de sticla intre bucatarie si living poate sa rezolve o multime de probleme:

  • Sa separe bucataria de living, in asa fel incat sa nu intre fumul si mirosurile in camera de zi;
  • Sa compartimenteze spatiul fara a duce la pierderea a foarte mult spatiu. Peretii din sticla sunt extrem de subtiri, asadar, nu vor stirbi din suprafata livingului si a bucatariei;
  • Sa ofere lumina naturala si senzatia unui spatiu mai mare;
  • Sa aduca un plus de eleganta si de futurism intregului spatiu.

Cum se monteaza un perete de sticla in bucatarie?

In principiu, montarea este destul de simpla, greutatea venind la alegerea tipului de sticla folosit. Se poate folosi o sticla simpla, securizata, care sa aduca toata lumina necesara sau se poate folosi o sticla imprimata, care sa sporeasca eleganta bucatariei, aducand un plus estetic.

Odata ce s-a ales tipul de sticla, trebuie sa se tina cont de tipul de usa, care poate sa fie batanta sau culisanta si de alte elemente care cad de regula, in responsabilitatea celui care se ocupa de amenajarea interioara, cum ar fi modul de fixare a peretilor.

Exista si dezavanaje ale peretilor de sticla?

Desi nu sunt dezavantaje mari, exista. In primul rand, peretii de sticla pot sa fie destul de dificil de curatat, mai ales daca exista activitate serioasa in bucatarie si sare frecvent ulei. De asemenea, daca nu este aleasa o sticla securizata, cat mai rezistenta, exista riscul de accidente si de distrugere a peretului dintr-o simpla neglijenta.

Nu in ultimul rand, peretii de sticla pot fi destul de costisitori, insa pretul acestor solutii este din ce in ce mai mic, odata ce apar noi tehnici de montare si noi variante de sticla, asadar, merita incercata o astfel de  varianta.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...