Cei mai multi isi aleg gresia luand in calcul cativa factori: culoarea, textura, luciul si decorul. Gresia este de doua tipuri.

  • gresia glazurata, care are doua straturi, unul gros si altul superficial, care poarta luciul si decorul placii.
  • gresia portelanata, este colorata in masa, fiind turnata din acelasi material. Aceasta are textura obtinuta prin presare.

Vezi gresie portelanata pe dedeman.ro

Principala diferenta intre cele doua tipuri de placi este data de finisaj: gresia portelanata este mata sau semimata, in timp ce gresia glazurata este lucioasa.

Gresia portelanata se alege, in general, in functie de locul in care va fi montata (exterior sau interior, spatiu industrial, spatiu comercial, etc.) si in functie de designul locului. Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de nivelul de rugozitate (antialunecare) si de rezistenta la uzura.

Placile ceramice au muchii ce pot fi simple, rotunjite sau rectificate. Pentru un design mai elegant, se recomanda gresia rectificata, deoarece are placile montate fara rosturi.

In comparatie cu cea glazurata, gresia portelanata prezinta avantaje si dezavantaje. Principalul sau avantaj este dat de rezistenta foarte buna in fata substantelor chimice de curatare, iar in cazurile de accidentare, imperfectiunile vor fi mai putin evidente, comparativ cu placile glazurate. Acesta este motivul pentru care multi oameni opteaza pentru gresia portelanata in interiorul caselor lor, atat in bai cat si in celelalte incaperi, unde aleg gresia cu design de imitatie parchet. Un alt avantaj al placilor portelanate este faptul ca acestea rezista foarte bine la inghet/dezghet. Datorita acestui fapt, ele sunt ideale pentru spatiile exterioare. Cand vine vorba de dezavantaje, trebuie sa pomenim dificultatea de curatare a placilor.

Daca te hotarasti sa cumperi gresie portelanata, trebuie sa stii cateva lucruri despre montarea ei, deoarece este oarecum diferita de cea glazurata. Montajul placilor portelanate se realizeaza folosind doar adezivi de calitate, special conceputi pentru o astfel de gresie. Adezivul cu care se placheaza placile portelanate este esential. Acesta trebuie sa fie potrivit dimensiunii placilor ce urmeaza sa fie montate, in special daca acestea sunt destinate a fi aplicate pe o suprafata exterioara sau intr-o incapere cu incalzire pardoseala.

Pretul gresiei portelanate depinde de model. Acesta variaza de la 20 de lei pana la 80 de lei pentru suprafata de 30 x 30 cm.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...