Aparent, aleile de gradina sunt doar niste elemente de constructie practice pe care trebuie sa le parcurgi pentru a ajunge usor si sigur de la punctul A la punctul B. Acestea pot fi insa mai mult decat atat; pot fi parte a unui peisaj frumos, decorat cu materiale naturale si luxuriante. Aleea de gradina este o parte importanta a aspectului general al gospodariei si poate avea o mare influenta in crearea unei ambiante specifice unei gradini.

De obicei, intalnim doar alei simple si drepte care duc de la poarta gardului la poarta casei, dar datorita creativitatii din ce in ce mai mari si a varietatii de idei unice si moderne, acum poti crea o alee moderna si interesanta ce ar putea deveni chiar amprenta gradinii tale. Iata, in randurile de mai jos, cateva idei fermecatoare pentru alei de gradina, care te-ar putea inspira.

Alee din pietris stabilizat. Ideala atat pentru circulatia pietonala cat si pentru cea auto, aleea din pietris stabilizat este perfecta in toate tipurile de design de gradina, de la modern la rustic. Aceasta se construieste din pietris decorativ si liant poliuretanic si are ca avantaj principal favorizarea infiltrarii rapide a apei in pamant. Pietrisul se gaseste pe piata intr-o diversitate vasta de culori.

Alee din beton. Potrivita mai mult pentru peisajul urbanistic, aleea din beton este ideala in amenajarile rezidentiale si poate avea un aspect cu adevarat incantator daca este proiectata de un designer priceput. Aleile din beton pot fi continue si simple sau pot fi intersectate cu alte tipuri de materiale, cum ar fi lemnul sau muschiul de pamant, pentru a crea o senzatie dinamica si eleganta, asa cum s-ar cuveni unei gradini moderne.

Alee din lemn. Daca vrei ca gradina ta sa fie invaluita de o atmosfera calduroasa, atunci opteaza pentru aleea din lemn. Pentru mai multa eleganta si autenticitate, alege lemnul din esenta tare. Dar poti folosi si compozit, mai ales ca acesta are caracteristici deosebite. Lemnul compozit este foarte rezistent la intemperii, caldura si carii, fiind realizat din fibre din lemn si palete de plastic reciclat.

Alee din piatra naturala cu insertii de zone din pietricele de rau. Potrivita mai mult pentru gradinile cu design rustic, aceasta alee necesita placi mari si neregulate de piatra naturala care sa fie despartite de mici zone compuse din pietre de rau de mici dimensiuni.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...