Cu totii avem obiecte din inox in casa. Pe langa faptul ca sunt extrem de utile, atunci cand sunt curate, acestea dau un plus de curatenie si stralucire casei. Fie ca vorbim de oale din inox, plita, frigider, hota, linguri, furculite, toate instrumentele si aparatele din inox din casa au nevoie de o ingrijire atenta pentru a arata impecabil si, desigur, pentru a putea fi folosite cat mai mult timp.

Iata, in randurile de mai jos, cateva sfaturi pentru curatarea suprafetelor din inox:

Eliminarea amprentelor

Aproape de fiecare data cand folosim obiecte din inox, lasam amprente pe suprafetele lor. Chiar si cand curatam inoxul, il lasam plin de amprente. Pentru a indeparta aceste amprente, putem folosi solutie de spalat geamuri. Aceasta va sterge orice urma de grasime si va lasa inoxul cu un aspect uniform si stralucitor. Spirtul si alcoolul pot fi si ele de ajutor atunci cand vrei sa indepartezi amprentele de pe obiectele din inox.

Curatarea petelor

Orice obiect din inox patat poate fi curatat cu usurinta. Nu ai nevoie decat de apa si de sapun pentru a indeparta chiar si cele mai dificile pete. Poti, de asemenea, sa folosesti pasta de dinti sau chiar sos de rosii in cazul in care vrei sa apelezi la o solutie naturala.

In ultima instanta, daca pata este extrem de dificila si nu poate fi indepartata prin niciuna dintre aceste solutii, atunci apeleaza la sucul de lamaie. Prin substantele sale acide, sucul de lamaie ar trebui sa fie eficient in eliminarea oricarei pete de pe suprafetele din inox.

Pentru vase arse

Desi par dificil de spalat, vasele arse din inox pot fi curatate usor daca sunt lasate cateva minute in apa fierbinte cu putin detergent de vase, balsam de rufe sau chiar sapun lichid. Dupa ce trec cele 10 minute, indeparteaza arsura folosind un burete obisnuit sau unul din nailon.

Pentru cele mai dificile pete de arsura, poti apela la bicarbonatul de sodiu. Lasat in apa fierbinte timp de 2 ore, bicarbonatul de sodiu va elimina, in mod garantat, toate petele de arsura de pe obiectele din inox.

Indepartarea depunerilor de calcar

Calcarul de pe inox poate fi cel mai usor de inlaturat cu ajutorul otetului. Desigur, pe piata exista solutii speciale de indepartare a calcarului de pe bateriile si chiuvetele din inox. Cu toate acestea, daca nu vrei sa dai banii pe un astfel de detergent optand pentru o solutie bio, poti folosi cu incredere otetul. Lasat sa actioneze timp de 10-15 minute si apoi indepartat prin clatire cu apa calduta, otetul va elimina aproape toate petele de calcar de pe suprafetele din inox.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...