Visiniu inchis = rosu + negru. Visiniul inchis este o nuanta putin mai deschisa decat culoarea maro. Este un amestec intre maro si rosul care are o nuanta violeta. Visiniul este denumit si Burgundia, dupa o bautura care avea o nuanta distinctiva de culoare rosie. Mai exact, a fost numit dupa culoarea vinurilor rosii provenite din podgoriile din regiunea franceza Burgundia.

Pentru a obtine orice fel de nuanta coloristica, trebuie sa folosim la baza pigmenti in culori tari. Cand vine vorba de vopseaua pentru peretii interiori sau exteriori, se recomanda pigmentii fini in culori puternice, pentru a nu se estompa nuanta atunci cand intra in structura zidului si, totodata, pentru a nu se sterge in timp.

Visiniul inchis se poate obtine prin mai multe metode:

  • combinarea culorii rosu sau a nuantei rosu inchis cu un pigment negru;
  • amestecarea unui albastru inchis cu un rosu standard si cu negru;
  • folosirea culorii albe intr-o combinatie cu un pigment bleumarin, cu rosu inchis si, desigur, cu negru.

In ziua de azi, dozarea cantitatii pigmentului poate fi stabilita usor printr-un proces tehnologic computerizat, tinand cont de culoarea vopselei careia ii se adauga pigmentul, respectiv pigmentii.

Obtinerea nuantei dorite se poate face si acasa, prin utilizarea unui dispozitiv electric de amestecat vopseaua, care va omogeniza rapid vopseaua cu cantitatea de pigment negru, rosu inchis sau bleumarin. Verificarea nuantei de visiniu inchis obtinuta se face pe o mica suprafata de zid, de circa 10 centimetri patrati. In urma uscarii vopselei, se hotaraste daca nuanta obtinuta este satisfacatoare sau nu.

In cazul in care se doreste o inchidere a culorii, se mai adauga putin pigment negru in vopseaua deja preparata si se repeta exercitiul de verificare a nuantei pe o alta suprafata de perete, la fel de mica. Din nou, se asteapta uscarea completa a vopselei pe perete pentru a se stabili daca acesta va fi rezultatul final al nuantei de visiniu inchis. Daca se doreste inca o schimbare, se mai adauga o alta doza de pigment in vopsea.

Pentru o culoare mai intensa si mai rezistenta in timp, se recomanda folosirea pigmentilor sub forma de praf. Totodata, pentru a se obtine aceeasi nuanta de la inceput, ar fi bine ca nuanta sa se realizeze pentru intreaga cantitate de vopsea necesara suprafetei de vopsit.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...