Crinul Pacii este o planta care creste in mod natural in jurul arborilor din padurile tropicale. Poate fi crescut, de asemenea, in ghiveci in casa, neavand nevoie de o ingrijire foarte pretentioasa. Atata timp cat i se ofera un mediu asemanator cu cel din padure, aceasta planta se poate dezvolta armonios.

Oamenii cresc Crinul Pacii in locuintele lor atat pentru frumusetea lor, cat si pentru faptul ca ofera beneficii feng shui. Se spune ca, aceasta planta, daca este plasata in camere cu expunere estica sau nordica, in dormitor sau in birou, va asigura un aer curat, fara toxine, alungand depresia si anxietatea prin frumusetea sa deosebita.

Inflorire

Denumit stiintific Spathiphyllum, Crinul Pacii face parte din genul Spathiphyllum, alaturi de alte 29 de specii de plante cu flori ce isi au originea in America de Sud si America Centrala.

Dezvoltandu-se sub forma de tufa in inaltimi cuprinse intre 30 si 50 de centimetri, Crinul Pacii prezinta niste frunze verzi si lucioase cu marginile gofrate si flori ce se formeaza dintr-o bractee (similara unei petale albe), avand o inflorescenta de o nuanta maro, crem. Aceasta planta infloreste abundent primavara si sporadic vara si toamna. La 10-14 zile de la deschidere, culoarea florii se schimba in verde. Din acel moment, ea va mai rezista maxim 3 saptamani.

Ingrijire, fertilizare, temperatura

Temperatura optima in timpul sezonului cald pentru Spathiphyllum este de 20-25 de grade Celsius. Totodata, aceasta planta are nevoie de un mediu cu umiditate ridicata (circa 80%), atat in aer cat si in pamant. Asadar, pamantul necesita o udare frecventa. In timpul sezonului rece, udarea se poate face mai rar, iar temperatura poate fi pastrata in jurul valorii de 15 grade Celsius. Pamantul in care se creste Crinul Pacii trebuie sa indeplineasca si el cateva conditii; acesta trebuie sa fie bine drenat, fertil, usor si sa aiba un ph putin acid.

Sarcinile de ingrijire a plantei Spathiphyllum se recomanda a fi facute in sezonul de primavara. Aceste sarcini includ schimbarea pamantului de la suprafata ghiveciului cu unul nou, respectiv replantarea florii intr-un ghiveci mai mare in cazul in care cel vechi ramane prea mic. In sezonul cald, pe langa udare intensa prin pulverizare, planta are nevoie de fertilizare o data la doua saptamani, in perioada de inflorire, folosind ingrasaminte minerale NPK ce pot fi achizitionate din magazinele de specialitate.

Boli

Cei mai frecventi daunatori ai Crinului Pacii sunt paduchii testosi si paduchii lanosi.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...