Iti doresti sa iti redecorezi gradina casei intr-un mod cu totul si cu totul inedit? Vrei sa adaugi mai multa culoare, insa pur si simplu nu gasesti metoda potrivita de a-ti indeplini aceasta dorinta? Noi iti sugeram sa creezi cateva jardiniere si ghivece din cauciucuri vechi, pe care sa le vopsesti in diferite culori, in care sa plantezi mai multe specii de flori de sezon. Efectul va fi uimitor!

Avantaje si dezavantaje

Inainte de toate, este o metoda buna si ingenioasa de a recicla lucruri de care nu mai ai nevoie. De ce sa arunci un cauciuc vechi cand poti sa ii oferi o alta utilitate? Cu putina imaginatie, poti crea lucruri uimitoare folosind pana si cele mai insignifiante si uzate obiecte din gospodaria ta. Apoi, folosirea vechilor cauciucuri reprezinta cea mai usoara metoda de a obtine jardiniere pentru gradina ta.

In diferite forme si culori, aceste ghivece din roti de cauciuc pot asimila aproape orice forma de vegetatie, de la cele mai minuscule flori la arbusti de dimensiuni considerabile. Un alt avantaj al ghivecelor si jardinierelor din cauciucuri vechi este faptul ca pot fi incadrate in orice tip de design, fie ca vorbim de gradini cu aspect modern, rustic, retro sau vintage.

Singurul dezavantaj al acestora este mirosul de cauciuc. Insa acest miros nu va mai fi atat de pregnant dupa ce este dat cu vopsea, el putand fi diminuat, de asemenea, de mireasma florilor din jur.

Cum se fac

Ai nevoie de 3 lucruri: roti de cauciuc (vechi sau noi), vopsea si apa.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa speli bine cauciucurile si sa le lasi la uscat pret de cateva ore sau, mai bine, pentru o zi intreaga. Dupa aceea, aprovizioneaza-te cu 2-3 pensule si cateva cutii de vopsea in culorile pe care doresti sa le vezi stralucind in gradina ta.

In functie de preferintele tale, poti vopsi acelasi cauciuc cu o singura culoare sau in mai multe culori.

Totodata, poti sa ii dai o culoare de fundal si cu alte culori sa ii oferi cateva modele sau desene deosebite.

Dupa ce ai terminat de vopsit toate rotile de cauciuc, lasa-le la uscat o zi sau doua. Apoi, ia cauciucurile individual sau doua-trei pe care sa le asezi unul peste altul si plaseaza in interiorul lor ghivece cu flori sau cu arbusti. Astfel, cauciucurile proaspat colorate vor ascunde ghivecele si vor da iluzia ca plantele cresc direct din interiorul lor.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...