Cele mai multe idei de decorare a unui living mic se refera la trucuri de marire a spatiului. Exista o sumedenie de strategii care pot transforma o incapere prea stramta intr-una spatioasa, confortabila, moderna si placuta din punct de vedere estetic. Ideea de baza este de a decora incaperea intr-un mod care maximizeaza lumina si spatiul, acordand atentie asupra utilizarii culorilor si dimensiunilor obiectelor.

Este interesant sa incerci lucruri noi. Uneori, ideile traditionale despre decorarea livingului nu sunt cea mai buna solutie pentru un spatiu mic. De exemplu, in loc sa utilizezi jaluzele pentru ferestre, alege sa pui draperii lungi, deoarece acestea atrag atentia asupra spatiului vertical, extinzand astfel zona camerei.

Livingul tau, indiferent de dimensiune, ar trebui sa functioneze ca spatiu de relaxare si distractie. Iata cateva modalitati prin care il poti amenaja modern:

Alege mobilier cu aspect „usor”

Cand cumperi mobilier, ia in considerare greutatea sa vizuala. Acest concept se refera la greutatea perceputa a unui obiect bazat pe dimensiune, culoare si design. Alege piese care au un aspect usor, deoarece cele grele vor parea sa contracteze spatiul.

Opteaza pentru culori deschise, luminoase si selecteaza piese de mobilier cu picioare. O masa de cafea din sticla va ocupa mai putin spatiu vizual decat una din lemn pentru ca poti vedea prin ea. Orice obiect de mobilier care nu obstructioneaza vederea va face o zona sa para mai deschisa. Ideal ar fi sa te limitezi la doar cateva piese de mobilier. Cu cat sunt mai putine si mai mici in dimensiuni, cu atat livingul tau va parea mai spatios.

O canapea compacta, o masuta de cafea din sticla si o biblioteca din corpuri modulare ar trebui sa fie suficiente pentru un living.

Decoreaza peretii cu oglinzi

Designerii adesea aleg sa plaseze strategic oglinzi in spatiile inguste pentru a le face sa para mai mari. Aceasta este, de fapt, una dintre cele mai bune idei de decorare a unui living mic. Atarnand o oglinda mare intr-o locatie centrala, vei crea un punct focal. Pentru a reflecta lumina si pentru a crea o ambianta frumoasa, alege sa pui oglinda in spatele unei surse de lumina, cum ar fi o lumanare sau o lampa de pandantiv.

Transforma livingul intr-un open space

Renuntand la un zid ce desparte livingul de bucatarie sau de hol, evident ca vei mari spatiul pentru zona ta de relaxare. Doar ai grija ca zidul pe care il darami sa nu fie unul important, de sustinere, deoarece risti sa slabesti rezistenta locuintei tale.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...