Gradina este locul in care ne refugiem atunci cand dorim sa ne relaxam si sa respiram aer proaspat. De aceea, trebuie sa o ingrijim si sa o decoram cu ornamente si plante cat mai frumoase. Iata cateva idei de ornamente de gradina si curte pe care poti sa le pui in practica, fie ca dispui de o gradina mare sau de o curte mai mica.

Creeaza un suport original pentru flori folosind o roata decorativa! Poti crea o multitudine de ornamente din materiale reciclabile. Trebuie doar sa iti lasi imaginatia sa zburde. Daca nu ai o astfel de roata acasa, o poti achizitiona de la un magazin de piese auto sau de biciclete second hand, la preturi cuprinse intre 50 si 100 de lei. Aceasta poate servi perfect ca loc de plantare a mai multor flori si verdeturi. Cu ajutorul materialelor reciclabile poti crea si flori artificiale, folosind, de exemplu, furtunuri, vase sau roti mici colorate.

Iti plac decoratiunile lucrate manual? Ce ai zice de un ghiveci din ipsos, pe care sa il mesteresti asa cum vrei tu? Alb, cu o forma deosebita si cu cateva flori frumoase, ghiveciul din ipsos iti va scoate curtea din anonimat, aducand aminte de Roma Antica.

Alte ornamente homemade cu care iti poti infrumuseta gradina pot fi realizate folosind unele dintre cele mai banale lucruri din casa: lingurile. Folosind un maner de lingura si patru capete taiate, poti crea niste libelule incantatoare, pe care sa le plasezi in iarba, printre flori. Daca nu vrei sa folosesti lingurile din casa, le poti gasi in magazinele de specialitate, la preturi cuprinse intre 30 si 100 de lei.

In cazul in care iti doresti o gradina cu design rustic, care sa aminteasca de cabanele de la munte sau de casutele din zonele rurale, atunci trebuie sa folosesti ornamente din lemn, verdeata si multa culoare. Lemnul poate fi utilizat atat pentru constructia unui foisor, cat si pentru decorarea potecilor, fabricarea obiectelor de mobilier si a suporturilor pentru flori. Foisoarele din lemn se gasesc pe piata in diferite forme si dimensiuni, avand preturi cuprinse intre 1000 si 4000 de lei.

Variantele de ornamente care sa-ti infrumuseteze gradina sunt infinite. Poti folosi aproape orice pentru a crea designul dorit. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...