Utilizate de ani de zile in spatii comerciale, spitale, cladiri de birouri si incaperi industriale, pardoselile epoxidice 3D au inceput sa fie din ce in ce mai populare si in casele oamenilor, inlocuind cu succes gresia, parchetul, marmura si alte tipuri de pardoseli.

Realizat din rasina epoxidica prin turnare, acest tip de pardoseala este autonivelant si se gaseste intr-o varietate mare de modele decorative atat cu texturi lucioase cat si cu texturi rugoase.

Avantaje si dezavantaje

Ca orice alta podea, podelele epoxidice 3D au avantaje si dezavantaje. Caracteristicile pozitive ale acestora sunt:

  • Ofera un efect vizual spectaculos. Acesta este, cu siguranta, avantajul cel mai remarcabil al podelei epoxidice 3D. In plus fata de aspectul superb, aceasta poate rezolva vizual multe probleme ale interiorului camerei datorita calitatilor sale estetice unice. Prin alegerea modelului 3D, a culorilor potrivite si cu ajutorul acoperirilor epoxidice autonivelante, poti creste chiar si spatiul unei incaperi.
  • Prezinta o rezistenta foarte ridicata. Epoxidul este practic impermeabil si destul de rezistent la acizi, clor si la alte substante dure gasite in detergenti. Din acest motiv, aceste pardoseli sunt considerate bune atat pentru spatiile industriale, cat si pentru locuinte. Iar daca este instalata corespunzator, podeaua epoxidica 3D poate dura cel putin 15 ani, fara a-si schimba culorile.
  • Sunt usor de intretinut. Neavand fisuri, pori si goluri in textura materialului, pardoseala 3D este absolut imuna la orice fel de murdarie, praf, apa si substante chimice.
  • Sunt sigure si igienice. Epoxidul 3D nu acumuleaza praf si nu creeaza un mediu favorabil pentru bacterii si microbi. Materialele epoxidice utilizate pentru podele nu au mirosuri si vapori corozivi, astfel ca sunt foarte sigure pentru sanatatea umana. De asemenea, materialele epoxidice sunt foarte rezistente la temperaturile ridicate, chiar si in cazurile de incendiu.

Dezavantaje

  • Sunt destul de dificil de instalat. Este necesar ajutorul unui profesionist si de echipamente speciale pentru a instala in mod corespunzator podeaua epoxidica 3D. Totodata, abia dupa 3-5 zile de la instalare podeaua poate fi folosita.
  • Sunt costisitoare. Deoarece nu sunt suficienti profesionisti pe piata, iar cererea pentru aceste podele spectaculoase este ridicata, costul lor este destul de piperat.
  • Sunt reci. Podeaua epoxidica 3D este la fel de rece ca betonul, asadar ar trebui sa te gandesti bine care este cel mai potrivit loc in care sa o folosesti.

Pret mp

Ca la orice alt produs, pretul pardoselii epoxidice 3D variaza de la producator la producator. Suma medie estimata pentru o suprafata de 100 mp este de 9000 de lei la 150 kg baza epoxidica.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...