Alegerea patului trebuie sa aiba o importanta foarte mare in mintea fiecaruia dintre noi. Patul este obiectul cel mai folosit din intreaga casa si de cele mai multe ori, ne decide starea de sanatate, starea de odihna si fericirea. Exista o multime de variante de paturi si unul dintre criteriile cele mai importante pentru a face alegerea corecta este de a opta pentru un pat cu materiale de calitate. La Dedeman, acest lucru este garantat pentru aproape orice model. Totusi, exista si alte criterii, cel putin la fel de importante.

Cum se alege cel mai bun pat?

Dimensiunea, foarte importanta. Exista paturi de o persoana sau matrimoniale. De asemenea, exista paturi xxl, care pot folosite de o intreaga familie. Alegerea dimensiunilor trebuie sa tina cont atat de nevoile celor care urmeaza sa il foloseasca, cat si de dimensiunile incaperii. Nu trebuie sa fie neglijata nici inaltimea patului. De regula, paturile moderne sunt joase si au saltele foarte groase, in timp ce paturile clasice sunt cele foarte inalte. O varianta medie este de 35-45 de centimetri.

Functionalitatea patului conteaza si ea extrem de mult. De multe ori, patul poate sa indeplineasca mai multe functii. In lipsa spatilui, se poate miza pe canapele extensibile care sa se transforme in pat ori de cate ori este nevoie. De asemenea, paturila rabatabile sunt foarte populare si duc la economie serioasa de spatiu. Pentru cei care calatoresc foarte mult si obisnuiesc sa stea in cort, paturile pliante pot fi si ele o solutie.

Nu trebuie sa fie uitat cadrul patului. De regula, se construiesc paturi din lemn sau din metal. Lemnul este rezistent si versatil si permite cu usurinta construirea unor paturi standard sau a unor paturi suprajate sau suprapuse. Un cadru din lemn poate sa fie atat modern, cat si clasic, in functie de modul in care este prelucrat cadrul.

Metalul, in schimb, este un material oarecum modern, care se remarca printr-o rezistenta ceva mai mare. De cele mai multe ori, este ales de catre cei care doresc un aspect minimalist in incapere.

Pe langa alegerea cadrului, marimii si esteticii unui pat, este esential sa fie aleasa o saltea de foarte buna calitate. Salteaua este cea care decide confortul imediat resimtit de cei care se aseaza in pat si este si cea care controleaza starea de sanatate a spatelui, pe termen lung si foarte mult. In multe cazuri, salteaua poate sa fie mai costisitoare decat patul, insa investitia intr-un produs bun este una dintre cele mai inspirate alegerei pe care le poate face un om.

Vezi gama de paturi pe dedeman.ro

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...