Pierdem prea mult timp in cautarea celor mai frumoase piese de mobilier pentru casa noastra, lasand in umbra importanta perdelelor si draperiilor care, sa nu uitam, au un rol esential in conturarea decorului incaperilor noastre. Perdelele au calitatea de a schimba in totalitate atmosfera unei camere. Iar pentru ca pe piata le gasim intr-o sumedenie de materiale, culori si forme, tindem sa credem ca alegerea celor mai potrivite perdele este o sarcina foarte dificila.

Iata, in randurile de mai jos, cateva modele de perdele moderne pentru dormitor si care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont inainte de a face o astfel de achizitie.

Desigur, perdelele si draperiile trebuie sa fie atat estetice, cat si practice. Materialul si nuanta perdelelor trebuie sa permita luminii de afara sa patrunda in dormitor. Cu cat materialul perdelei este mai transparent si mai fluid, cu atat incaperea va deveni mai placuta, mai prietenoasa si mai linistitoare.

Cu ajutorul perdelelor si draperiilor poti chiar sa maresti spatiul dormitorului!

Daca iti doresti mai multa intimitate si mai putina lumina atunci cand vrei sa te odihnesti, opteaza pentru niste draperii confectionate din materiale opace. Vrei ca dormitorul tau sa para mai inalt? Perdelele lungi, care se agata de tavan, iti pot oferi acest efect. Pe de alta parte, perdelele scurte vor face ca incaperea sa para mai spatioasa. Cand alegi lungimea perdelelor pentru o incapere trebuie insa sa tii cont si de mobila de sub fereastra si de calorifere, pentru a crea un efect placut ochiului, neaglomerat.

Intr-un dormitor matrimonial poti crea o atmosfera linistitoare si intima cu ajutorul unor perdele transparente, fluide, confectionate din voal, insotite de niste draperii lungi, mai intunecate.

Dormitorul copiilor ar trebui sa fie mai vesel, asadar pentru acesta ar trebui sa alegi perdele si draperii in nuante vii, care sa le reflecte pasiunile. Gama de perdele pentru copii este extrem de bogata si diversificata. Poti alege perdele cu motive florale, cu imagini din desene animate, cu printi si printese sau cu imagini science fiction. Preferabil ca materialele din care sunt confectionate perdelele si draperiile din camera copiilor sa fie naturale si usoare, pentru a nu crea probleme de sanatate celor mici.

Mare atentie la combinatia de culori! Niciodata nu se folosesc culori inchise atat la perdele cat si la draperii. Incearca sa obtii un echilibru cromatic intre nuantele perdelei, draperiilor, covorului si peretilor.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...