Tapetul este una dintre cele mai rapide metode prin care poate fi redecorata o casa. Acesta poate sa fie folosit in aproape orice incapere, fiind foarte potrivit pentru dormitor, pentru living, pentru camera copilului sau chiar pentru bucatarie. In ultima vreme, una dintre cele mai inspirate solutii pentru tapetarea incaperilor a devenit tapetul 3D. Acesta vine cu o multime de avantaje si reuseste sa evidentieze peisaje impresionante, sa aduca un strop de natura in casa si sa ofere optimism prin culoare si prin tot felul de modele.

Tapetul 3D pentru dormitor

Dormitorul este cea mai potrivita incapere pentru tapet 3D, in conditiile in care este locul in care fiecare dintre noi isi gaseste doza de liniste si de relaxare. Atata vreme cat se respecta cateva reguli de amenajare, un tapet floral, spre exemplu, poate sa aduca o multime de avantaje:

  • Poate sa relaxeze si sa asigure un ambient foarte bun pentru somn;
  • Poate sa ascunda o serie de defecte ale peretilor;
  • Poate sa dea ideea de spatiu, fiind ideal pentru dormitoarele de dimensiuni reduse.

Care sunt regulile ce trebuie sa fie respectate de catre cei care aleg tapetul 3D?

In primul rand, este bine sa se tina cont de culori. Daca se doreste un dormitor luminos trebuie sa se mizeze pe un tapet in culori deschise( alb, crem, etc ) sau un tapet in culori vii si calde. Daca se doreste un dormitor serios, tapetul 3D in culori inchise este cel mai atractiv. Cei lipsiti de inspiratie pot descoperi o multime de modele de tapet 3D online, care mai de care mai interesante.

Cum se alege cel mai bun tapet 3D?

Pentru a putea fi definit drept tapet 3D, acesta trebuie sa fie decorat cu imagini care sa dea impresia de spatiu. Evident, unul dintre criteriile principale de care trebuie sa se tina cont este frumusetea imaginii.

De asemenea, este bine sa se ia in considerare calitatea materialelor folosite si evident, calitata vopselurilor folosite. Cea mai simpla varianta de tapet 3D este cea pe suport de hartie, insa aceasta aduce atat avantaje, cat si dezavantaje.

Desi poate sa fie achizitionat fara investitii prea mari, tapetul de hartie nu rezista foarte mult in timp si necesita o atentie sporita in momentul in care se aplica.

De asemenea, se poate opta pentru foto tapet vinilic sau din fibra de sticla, prin care se obtine o rezistenta mult mai mare, dar si pentr tapet zugravibil, care poate sa fie aplicat cu o pensula.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Se încarcă...