Ideea unei canapele pentru bucatarie este extrem de apreciata de toti cei care isi doresc un colt plin de confort, in care sa ia masa si sa socializeze cu familia. Cel mai adesea se opteaza pentru canapea de colt, insa exista o multime de alte variante pentru care poti opta. Daca spatiul din casa este mic si ai adeseori musafiri, poti alege o canapea extensibila, destinata exclusiv bucatariei, sau daca tot ceea ce iti doresti este un spatiu de relaxare pentru momentele in care iei masa, ai nevoie de o bancheta.

Pentru a obtine totul de la canapeaua pe care o achizitionezi, vom incerca sa descoperim cateva criterii importante de alegere si cateva modele deosebite de canapele.

Cum alegi canapeaua de bucatarie?

Inainte de a cauta un astfel de produs, trebuie sa ai o imagine clara asupra intregului spatiu. Fa toate masuratorile de care ai nevoie si stabileste daca ai o bucatarie mare sau mica, daca ai suficienta lumina naturala si daca stilul este unul clasic sau modern. In principiu, vei gasi o canapea pentru orice tip de variante, iar daca nu gasesti, poti face una la comanda. Printre criteriile de care trebuie sa tii cont la alegerea canapelei se numara:

  • Spatiul disponibil. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie poti lua o decizie intre canapea cu o simpla bancheta sau un coltar de bucatarie. Cu ajutorul coltarului se poate economisi destul de mult spatiu.
  • Inaltimea sezutului. Sezutul canapelei trebuie sa fie la fel de inalt ca si cel al scaunelor folosite in bucatarie. De asemenea, asigura-te ca adancimea si lungimea canapelei sunt suficient de generoase pentru a oferi confort.
  • Materialele din care este realizata canapeaua. Varietatea este foarte mare. Poti miza pe canapele din lemn, tapitate cu materiale moi si confortabile, poti alege canapele din pal sau chiar variante din metal.
  • Forma pe care o doresti. Canapeaua poate sa aiba forma literei L, a literei U sau pur si simplu sa fie dintr-o singura bucata.
  • Numarul de accesorii. Sunt extrem de importante, mai ales in cazul bucatariilor mici. numarul de scaune si tambureti, prezenta mesei si prezenta spatiilor de depozitare pot sa faca diferenta intre eficienta si ineficienta.

Canapeaua de bucatarie trebuie sa joace mai multe roluri. Aceasta trebuie sa asigure confort in momentele in care se ia masa, trebuie sa ofere un spatiu de relaxare pentru intreaga familie, sa fie o solutie estetica placuta si daca se poate, sa reprezinte un spatiu de depozitare. Aceste lucruri trebuie avute in vedere la o astfel de achizitie.

Linkuri sponsorizate
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...