In ultimii ani, termenul wenge a inceput sa fie din ce in ce mai folosit de pasionatii de design interior. Acesta se refera la mobila, peretii sau parchetul in nuanta ciocolatie, insa la inceput se referea mai degraba la un anumit tip de lemn.

Lemnul wenge este un lemn exotic ce poate fi gasit in Africa si este extrem de greu si de rezistent, avand culoarea ciocolatei negre. Nu vom vorbi despre lemn insa, ci despre culoare si cum poate fi combinata aceasta intr-un design interior perfect. In ultimii ani, culoarea wenge a devenit foarte populara si folosita atat pentru pereti, cat si pentru termopane, pat, gresie sau alte elemente ale casei.

La ce poate sa fie folosita culoarea wenge?

La aproape orice. Chiar si o priza poate avea aceasta culoare si poate sa denote eleganta. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie folosita la orice, ci mai degraba ca trebuie sa genereze un echilibru.  Spre exemplu, daca alegi mobila wenge incearca sa eviti sa folosesti aceeasi nuanta si pentru alte elemente, in conditiile in care totul poate sa devina foarte apasator.

Cu ce poate sa fie asortata aceasta culoare?

Lemnul wenge este, in mod natural, o culoare foarte inchisa. Tocmai de aceea, in comert, culoarea este denumita si wenge inchis. Fiind o nuanta foarte puternica, cu personalizate, trebuie sa fie combinata cu nuante ceva mai maleabile. Cel mai bine vei putea sa combini aceasta culoare cu decoruri calde si nuante precum mustar, vernil sau lila.

Daca ai o canapea wenge, incearca sa mizezi pe pereti deschisi la culoare si pe draperii si mobilier mustar.  Atunci cand vine vorba despre pereti, aproape orice nuanta deschisa este potrivita, insa cele mai atractive sunt albul si griul deschis.

Sfaturi in ceea ce priveste utilizarea culorii wenge!

  • Asigura-te ca in camerele unde ai o astfel de culoare este foarte multa lumina. Daca nu ai lumina naturala, mizeaza pe becuri cu lumina calda, evitand neoanele si solutiile de iluminare reci.
  • Nu exagera. Wenge este o culoare atractiva, insa nu in cantitati foarte mari.
  • Foloseste doar elemente de buna calitate. Culoarea este impunatoare si denota calitate, tocmai de aceea, toate electronicele si electrocasnicele, accesoriile si elementele de design trebuie sa aiba o calitate superioara.

Amenajarea cu culoarea wenge este foarte interesanta, insa este si dificila, asadar, daca iti doresti totul este bine sa apelezi la un designer de interior.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...